Royal Philips NV

06/14/2021 | Press release | Distributed by Public on 06/14/2021 08:30

“Werkgevers zijn ook ouders en bezorgde Nederlanders”

'Iedereen moet zichzelf de vraag stellen wat hij of zij zelf gaat doen om bij te dragen aan die brede welvaart. Wij. De vakbeweging. De overheid. Het individu. Als bedrijf gaat het erom je te verbinden met je dorp of stad, met de lokale gemeenschap. Dat is niet altijd genoeg gedaan. Het kan op allerlei manieren.

Philips is al ruim dertig jaar actief met werkgelegenheidsprojecten, waarin we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een stageplek bieden. Dat staat los van wie onze CEO is en ook los van of er een pandemie of economische crisis is. Dat gaat gewoon door. Wist je dat alleen al het mkb gezamenlijk net zoveel in sport en cultuur in Nederland investeert als de overheid: een miljard euro.

We zijn een Nederlands bedrijf, het DNA is onmiskenbaar Nederlands. Dat blijkt ook uit onze missie: we willen bijdragen aan de samenleving met onze inzet op toegankelijkheid van de zorg, en op circulariteit. Het is indirect ook eigenbelang. Wist u dat 40% van onze R&D in Nederland plaatsvindt? Wij hebben baat bij een stabiel land met een goed opgeleide beroepsbevolking. Daar dragen we graag aan bij.'