UAB - Universitat Autònoma de Barcelona

04/21/2017 | Press release | Distributed by Public on 04/21/2017 04:20

21/04/17 Activitat física - Es presenta el nou servei per potenciar l'ús de la bicicleta al campus

El proper dilluns, 24 d'abril, a les 10 h., la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i el director de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Joan M.Bigas, presentaran el nou Servei BiciUAB, fruït de la col·laboració entre les tres entitats.

21/04/2017

El Servei BiciUAB és un centre integral de la bicicleta que vol potenciar l'ús d'aquest vehicle en els desplaçaments per arribar al campus així com en el seu interior.

El campus de la UAB -format per unes 40.000 persones- genera uns 220.000 desplaçaments diaris. FGC -el transport públic més utilitzat al campus- ha cedit el local mentre que l'AMB aporta recursos econòmics per subvencionar el lloguer de les bicicletes als estudiants i treballadors.

La iniciativa, també, vol promoure la intermodalitat tren-bicicleta i fomentar l'ús del transport públic entre tots els membres de la comunitat UAB.

Està situat en un local a l'interior de l'estació d'FGC, i ofereix els següents serveis:
1.- Botiga de bicicletes i accessoris nous o de segona mà.
2.- Servei de reparació de bicicletes.
3.- Una revisió anual gratuïta de la bicicleta per a tots els membres de la comunitat universitària que hi estiguin interessats (estudiants, PAS i PDI).
4.- Servei d'autoreparació de bicicletes.
5.- Servei de lloguer de bicicletes de llarga durada (amb un període mínim de lloguer d'1 mes). Les tarifes de lloguer de bicicletes són: -Bicicleta elèctrica: 30 €/mes IVA inclòs/ Bicicleta no elèctrica: 15 €/mes IVA inclòs. Aquestes tarifes són tarifes subvencionades, ja que l'usuari paga menys del 25% del cost.
6.- Servei d'aparcament tancat de bicicletes.
7.- Servei d'assessorament sobre ergonomia, nocions bàsiques de mecànica, consells per a anar en bicicleta de forma segura, cursos, etc.