Government of Andorra

07/29/2020 | News release | Distributed by Public on 07/29/2020 11:18

Els procedents de l’estranger –excepte els de la UE i països assimilats– poden visitar a Andorra però amb confinament domiciliari

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, aixecar les mesures restrictives que fins ara només permetien als procedents de l'estranger (amb l'excepció dels estats de la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, el Regne Unit, San Marino, Suïssa i el Vaticà) viatjar al Principat per causes de força major. Així, ara se'ls permet l'entrada sempre i quan mantinguin un confinament domiciliari durant quinze dies naturals.

La mesura es pren d'acord amb les autoritats sanitàries, que consideren que el confinament per part d'aquests viatgers permet reduir la propagació del virus i evitar nous contagis. El ministeri, a més, podrà establir la mateixa mesura de confinament a persones que provinguin d'altres regions on el risc de transmissió de la infecció sigui elevat.

El confinament obligatori al domicili podrà ser evitat si s'acredita immunitat a la infecció, i podrà ser reduït a set dies si els resultats de les proves diagnòstiques són negatives. Per la seva banda, el personal diplomàtic i consular i els funcionaris d'organitzacions internacionals o humanitàries que poden acreditar mesures de control sanitari adequades queden exempts de la mesura.