Ministry of Labour, Family, Social Affairs and Equal Opportunities

10/11/2017 | Press release | Distributed by Public on 10/11/2017 02:21

90 let Doma upokojencev Ptuj

11. 10. 2017

90 let Doma upokojencev Ptuj

Dom upokojencev Ptuj v teh dneh praznuje 90 let delovanja. Praznovanja ob tem jubileju se je udeležila tudi ministrica dr. Anja Kopač Mrak. Ministrica je čestitala vsem zaposlenim za dobro opravljeno delo in za njihov prispevek k temu, da se uporabniki v domu počutijo kot doma. Dejala je, da je potrebno, da se veselimo obletnic, ker je to dobra spodbuda za naprej. Stanovalcem je zaželela prijetno bivanje, svojcem pa, da bi bivanje njihovih najdražjih uresničilo pričakovanja.

Zgodovina Doma upokojencev Ptuj sicer sega v leto 1927, ko je Križniški red kot lastnik gradu v naselju Muretinci organiziral oskrbo starejših oseb. Do konca druge svetovne vojne je delovala kot karitativna ustanova pod vodstvom Nemškega viteškega reda. Po osvoboditvi je skrb za stare in onemogle prevzela država. Dejavnost je prvotno potekala znotraj gradu Muretinci, kasneje pa se je preselila v stavbo ob gradu.

Na 90 letni poti je Dom upokojencev Ptuj glede na vedno večje povpraševanje po storitvah institucionalnega varstva širili kapacitete, izvajal organizacijske spremembe in skrbel za razvoj na področju kakovosti storitev.