Narodna Skupstina Republike Srbije

07/11/2018 | Press release | Distributed by Public on 07/11/2018 00:09

Interparlamentarna konferencija na temu „Valjano upravljanje fondovima EU: Ovlašćenja EP u oblasti budžetske kontrole“

Sreda, 11. jul 2018.

Delegacija Narodne skupštine u sastavu: Dubravka Filipovski, zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove i zamenik člana Odbora za evropske integradžije, Gordana Čomić, član Odbora za evropske integracije, Milorad Mijatović i Zoltan Pek, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, učestvovaće na interparlamentarnoj konferenciji na temu: Valjano upravljanje fondovima EU: Ovlašćenja EP u oblasti budžetske kontrole, koja će biti održana u Evropskom parlamentu u Briselu, 11-12. jula 2018. godine.

Interparlamentarna konferencija se održava u organizaciji Evropskog parlamenta i namenjena je članovima parlamenata Zapadnog Balkana i Turske, uz učešće članova Evropskog parlamenta i stručnjaka iz ove oblasti.

Učesnici Konferencije će razgovarati o izvršenju budžeta Evropske unije i ulozi Evropskog parlamenta u donošenju višegodišnjeg budžeta Unije, kao i o parlamentarnoj kontroli izvršenja budžeta EU. Posebna pažnja biće posvećena izvršenju dela budžeta EU koji je namenjen sprovođenju programa finansijske podrške državama koje su kandidati za članstvo u EU, kao i unapređenju transparentnosti IPA fondova Evropske unije.