Results

Royal Philips NV

09/25/2021 | Press release | Distributed by Public on 09/25/2021 05:52

Eindhoven heeft als eerste stad in Nederland een dekkend netwerk voor hulp bij hartstilstand

Vandaag krijgen ruim 800 vrijwilligers een reanimatietraining in het Philips Stadion in Eindhoven met als doel burgerhulpverlener te worden. Daarnaast worden op 44 extra openbare plekken in de stad AED's geplaatst. Eindhoven is daarmee de eerste grote Nederlandse stad (>200.000 inwoners) met een dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED's. Dat is nodig om een '6-minutenzone'* mogelijk te maken.

Een '6-minutenzone' houdt in dat binnen zes minuten na een harstilstand hulp bij het slachtoffer is. Het gaat dan om een burgerhulpverlener en een AED. Bij een reanimatie zijn de eerste zes minuten cruciaal om de overlevingskans te vergroten.

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, was in het Philips Stadion aanwezig en zag honderden deelnemers leren hoe je een hartstilstand herkent en hoe je iemand reanimeert.

"Ik ben heel trots dat Eindhoven als eerste grote Nederlandse stad een dekkend netwerk heeft van burgerhulpverleners en AED's in HartslagNU. Het was vandaag ook prachtig om te zien dat Eindhovenaren deze training vrijwillig bijwonen om hulp te kunnen bieden aan een stadsgenoot in een noodgeval. Ik hoop van harte dat meer steden dit voorbeeld gaan volgen," aldus de burgemeester.