Ski Association of Slovenia

03/19/2017 | News release | Distributed by Public on 03/19/2017 05:38

COC: Tarman s premiernimi stopničkami poskrbel še za zadnjo kvoto

19.03.2017

Ruski Čajkovski je gostil še sklepno dejanje letošnje sezone celinskega pokala v smučarskih skokih. Slovenci so sezono zaključili v stilu, s prvimi stopničkami Roka Tarmana, ki je tako poskrbel tudi za dodatno kvoto v prvi periodi poletne velike nagrade v naslednji sezoni.

Tudi danes, na zadnji tekmi celinskega pokala v sezoni 2016/17, so se skakalci v Rusiji zaradi vetrovnih razmer pomerili na srednji skakalnici. Še pete zmage na zadnjih šestih tekmah, kolikor je tudi trajala zadnja perioda, je vpisal Avstrijec Clemens Aigner, tudi skupni zmagovalec pokala. Z 264,2 točkama je za slabe štiri točke premagal slovenskega junaka dneva, Roka Tarmana, ki je prvič v karieri stopil na zmagovalni oder. Na tretjem mestu je pristal Daniel Huber iz Avstrije, tik pod stopničkami pa je bil še en Slovenec, Miran Zupančič.

Cene Prevc in Žiga Jelar, oba člana kranjskega Triglava, sta končala na 15. in 16. mestu, Jaka Hvala pa je bil danes dvajseti.

Po 30 tekmah, ki jih Slovenija začela s tremi zaporednimi zmagami, na koncu pa obstala pri točno 10 zmagah, je na vrhi s 1191 točkami Aigner, ki je dobil sedem tekem, največ med vsemi. 938 točk je na drugem mestu z dvema zmagama zbral Zupančič, skupno tretji je ostal Nejc Dežman z 862 točkami in tremi zmagami. Med deseterico sta končala še zmagovalec Planice, Bor Pavlovčič na sedmem in Hvala na 9. mestu. Dveh zmag se je na začetku veselil Prevc, po ene pa še Anže Semenič in Tilen Bartol.

Z današnjo tekmo se je torej končala sezona celinskega pokala in hkrati tudi zadnja perioda, ki deli kvote za naslednje preizkušnje na najvišji ravni. Tri kvote so šle med Avstrijo, Nemčijo in Slovenijo, za kar ima s 184 točkami zasluge Tarman.

Nazaj