Univerza v Mariboru

01/10/2019 | News release | Distributed by Public on 01/10/2019 05:39

Alumni FS vabi na predavanje: Primerjava pogonskih sistemov v vozilih AUDI in AUDI e-tron

​Društvo ALUMNI FAKULTETE ZA STROJNI​ŠTVO vabi na predavanje gospoda Dr. Matjaža Kormana, vodje oddelka Integracija lastnosti in funkcij ter zrelostna stopnja Audijevih električnih vozil, AUDI AG, z naslovom:

Primerjava pogonskih sistemov v vozilih AUDI

in AUDI e-tron

Predavanje bo v petek 25. januarja 2019 ob 16.00 v predavalnici inž. Ivana Munde na Fakulteti za strojništvo, Smetanova 17, 2000 Maribor.

Predavanje bo obsegalo:

  • kratka predstavitev karierne poti Dr. Matjaža Kormana na osnovi projektov, ki so ga pripeljali do Audija,
  • razvoj produktov v Audiju: od koncepta do začetka proizvodnje,
  • primerjava pogonskih sistemov,
  • kratka predstavitev Audi e-trona,
  • razprava.

Dr. Matjaž Korman je najprej zaključil šolanje na Srednji tehniški šoli v Mariboru in leta 2001 diplomiral iz področja motorjev z notranjim izgorevanjem ter termodinamike na Tehniški univerzi v Gradcu. Prav tam je kasneje pričel svojo pot kot raziskovalni asistent ter po tem tudi doktoriral iz področja hitro vrtečih visoko zmogljivih motorjev z notranjim izgorevanjem in zmanjšanjem izpušnih plinov. Kasneje, leta 2008 je postal vodilni inženir na področju prototipnih vozil v avstrijskem podjetju AVL Graz, nato pa skozi leta vodja različnih oddelkov v podjetju Audi AG v Nemčiji. Trenutno je vodja oddelka Integracija lastnosti in funkcij ter zrelostne stopnje Audijevih električnih vozil, prav tako v podjetju Audi AG v Nemčiji.

Deluje predvsem na področjih razvoja lastnosti in funkcij elektrofiziranih audijevih vozil v platformah in modularnih sistemih, vodi projekte električnih vozil, prav tako se ukvarja z združevanjem virtualnega in fizičnega razvoja produktov z ocenjevalnimi in prevzemnimi vožnjami in s spremljanjem zrelosti projektov in z njihovo dokončno odobritvijo.

Predavanje je namenjeno članom Društva ALUMNI Fakultete za strojništvo, inženirjem v gospodarstvu, študentom, sodelavcem Fakultete za strojništvo in zainteresirani javnosti. Vabljeni!