Results

Government of the Republic of Montenegro

11/28/2019 | News release | Distributed by Public on 11/28/2019 07:43

Janović otvorio treći Sajam mladih preduzetnika

Ministar sporta i mladih Nikola Janović, otvorio je Treći sajam mladih preduzetnika koji se već tradicionalno organizuje uz podršku Ministarstva a u organizaciji Unije mladih preduzetnika.

'Ministarstvo sporta i mladih, u skladu sa Srednjoročnim programom rada Vlade Crne Gore, kontinuirano sprovodi aktivnosti koje se odnose na jačanja društvenog uticaja mladih, kako bi im se olakšao pristup tržištu rada i zapošljavanja. Istraživanje koje je u junu ove godine sprovedeno za potrebe Ministarstva, pokazalo je da oko 83% mladih ispitanika ima pozitivan stav prema razvoju preduzetništva mladih, a čak 55% njih je izjavilo da bi bili veoma zainteresovani za razvoj preduzetništva' - istakao je Janović.

Vodeći se ključnim prioritetima i potrebama mladih, Ministarstvo sporta i mladih je u protekle tri godine opredijelilo preko 800.000,00 EUR za 150 projekata i programa za mlade. Posebnu pažnju posvećujemo promovisanju projekata koji imaju za cilj da podstaknu mlade da se bave preduzetništvom, kao i da budu informisani o njihovim pravima na radu, mogućnostima sticanja zaposlenja i razvoja karijere. Jedan od podržanih projekata jeste i projekat Unije mladih preduzetnika koji u kontinuitetu doprinosi unapređenju svijesti mladih o preduzetništvu i mogućnostima za pokretanje biznisa. Sajam mladih preduzetnika tradicionalno okuplja mlade koji svojim primjerima utiču na vršnjake ohrabrujući ih da osmisle biznis ideju i počnu da se bave preduzetništvom.

Ministarstvo sporta i madih, u saradnji sa drugim relevantnim institucijama i partnerima nastaviće da pruža podršku ovakvim i sličnim projektima u cilju poboljšanja položaja mladih u procesu njihovog osamostaljivanja, zaključio je ministar Janović.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH