Ministry of Finance of the Republic of Slovenia

06/16/2017 | Press release | Distributed by Public on 06/16/2017 16:37

S&P zvišal bonitetno oceno Slovenije

16. 6. 2017

S&P zvišal bonitetno oceno Slovenije

Ljubljana, 16. junij 2017 - Bonitetna agencija Standard & Poor's je danes zvišala bonitetno oceno Slovenije, in sicer za eno stopnjo z A na A+. Obeti so stabilni.

Dobre novice za Slovenijo se nadaljujejo, kar veseli tudi ministrstvo za finance. Potem ko je Standard & Poor's že junija lani zvišal bonitetno oceno naše države na A (stabilni obeti), temu pa je septembra lani sledilo zvišanje ocene bonitetne agencije Fitch z BBB+ na A- (stabilni obeti), je današnja ocena Standard & Poor's A + (stabilni obeti) »vsekakor dodatna potrditev, da je Slovenija na pravi poti«, je poudarila ministrica za finance Mateja Vraničar Erman.

»Zelo pomembno je, da ostanemo na začrtani poti, zato moramo z ukrepi nadaljevati. Temu med drugim sledijo tudi naše pospešene aktivnosti pri pogovorih z Evropsko komisijo glede nedavne odločitve vlade o zaustavitvi postopka prodaje Nove Ljubljanske banke. Narediti moramo vse, da se trend izboljševanja bonitetne ocene Sloveniji ne ustavi«. Ministrica je dodala še, da si bo ministrstvo za finance še naprej prizadevalo za vzdržne javne finance, večjo konkurenčnost gospodarstva in blaginjo ljudi.

Služba za odnose z javnostmi