Results

Government of the Republic of Montenegro

11/05/2019 | News release | Distributed by Public on 11/05/2019 08:38

Potpredsjednik Pažin insistirao u Beogradu da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori

Datum objave
05.11.2019 15:26 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU

Štampaj stranicu

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin insistirao je danas tokom bilateralnog sastanka sa ministarkom pravde Republike Srbije Nelom Kuburović u Beogradu da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori radi odsluženja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen.

Iako dva ministarstva u mnogim oblastima imaju blisku i kvalitetnu saradnju, izručenje lica koja su okrivljena ili osuđena za teška krivična djela, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, treba da bude samo dodatna potvrda čvrstih partnerskih odnosa, saopstio je potpredsjednik. 'Ne smijemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni slučaj dovede u pitanje druge pozitivne rezultate u ovoj oblasti', istakao je Pažin.

Potpredsjednik je podsjetio ministarku Kuburović na molbu Crne Gore za izručenje ovog pravosnažno osuđenog lica, upućenu nadležnim organima Republike Srbije u aprilu 2019. godine, u pogledu koje Crna Gora do sada nije dobila nikakvu povratnu informaciju.

On je, takođe, ukazao da su, i prije podnošenja molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice za Svetozarom Marovićem već dvije i po godine ispunjeni svi pravni preduslovi da on bude lišen slobode u Republici Srbiji u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU