Zavarovalnica Triglav dd

12/05/2018 | Press release | Distributed by Public on 12/05/2018 06:21

Hitreje na pomoč za varnejši jutri Primorcev

Zavarovalnica Triglav z novoletno akcijo »Za boljši jutri« že peto leto podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Svoje poslanstvo odgovornosti do družbe in ustvarjanja varnejše prihodnosti tako uresničuje tudi v praksi. Koprska območna enota zavarovalnice je moči za dober namen letos združila z Gasilsko brigado Koper, ki bo finančno podporo izkoristila za nakup posebnih cevnih trezorjev, s katerimi bodo lahko gasilci hitreje posredovali pri intervencijah v večstanovanjskih stavbah.

Zavarovalnica Triglav del svojih sredstev že peto leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med skoraj 30 projekti podprla tudi Gasilsko brigado Koper pri nakupu pripomočka, v katerega je mogoče namestiti ključe vhodnih in drugih pomembnih vrat v stavbi in ga gasilci uporabljajo pri posredovanju in reševanju pri požarih v večstanovanjskih stavbah. Omogoča namreč hitrejši vstop v objekt in s tem hitrejši začetek gašenja. V največji slovenski zavarovalnici želijo na ta način pomagati prebivalcem štirih obalnih občin, ki sodijo pod okrilje koprske brigade.

»Glavni cilj tradicionalne Triglavove akcije je ustvarjanje lepše, predvsem pa varnejše prihodnosti vseh generacij. Pri tem moči združujemo z različnimi ustanovami in financiramo programe družbenega pomena, ki puščajo pečat v lokalni skupnosti,« je ob predaji povedal Aldo Pucer, direktor Območne enote Koper Zavarovalnice Triglav. V preteklih letih so v sklopu novoletne preventivne akcije med drugimpodprli ureditev prehoda za pešce in postajališča za šolski avtobus na Šaredu, pa tudi nakup defibrilatorjev za reanimacijsko vozilo prehospitalne enote Obala in Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Koper.

Hitreje na pomoč

Nove pridobitve se veselijo tudi koprski gasilci, ki so do konca novembra letos opravili že 42 intervencij, kar je 27 odstotkov več kot so jih imeli v celotnem letu poprej. Z nakupom novega pripomočka bodo pri svojem delu lahko še bolj učinkoviti.

»Z namestitvijo cevnih trezorjev v večstanovanjske stavbe bomo gasilci lahko hitreje vstopali v stavbe in posledično tudi hitreje posredovali v primeru požara,« je povedal Denis Glavina, direktor Gasilske brigade Koper in dodal, da bodo na ta način povečali varnost stanovalcev večstanovanjskih objektov.

Peto leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že peto leto zapored. V zadnjih štirih letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla skoraj 100 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še malo manj kot 30. V preteklih letih je pomagala številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirala nakup defibrilatorjev, ultrazvočnega aparata in EKG-aparata ter podprla številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok.

Podpore največje slovenske zavarovalnice so se letos razveselili tudi v podjetju CPK. S pomočjo sredstev iz Triglavove akcijebodo kupili defibrilator, ki bo 24 ur na dan na voljo v asfaltni bazi v Senožečah, kjer je dnevno prisotnih veliko zaposlenih, podizvajalcev in kooperantov družbe s 300 zaposlenimi, oddaljenost asfaltne baze do najbližjega zdravstvenega doma pa je precej velika.