Results

Ajuntament de Lleida

09/13/2017 | Press release | Distributed by Public on 09/13/2017 03:25

La Biblioteca Pública de Lleida acull la mostra ‘Salvant vides al Vietnam 1966-1971”’

La Biblioteca Pública de Lleida acull aquesta tarda la inauguració de la mostra 'Salvant vides al Vietnam 1966-1971' que se centra en la participació d'un grup de metges i sanitaris de l'Exèrcit en la Guerra del Vietnam i que inclou documents, fotografies i diversos objectes de l'època. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del director dels SSTT de Cultura a Lleida, Josep Borrell, i de la tinent d'alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Montse Parra, assistirà a la inauguració de la mostra on el coronel d'enginyers i subdelegat de Defensa a Lleida, Rafael Jiménez, oferirà una visita guiada per l'exposició.

La mostra pretén donar a conèixer la participació de l'Exèrcit a la Guerra de Vietnam, però no amb tropes combatents, sinó amb un grup de sanitaris del Cos de Sanitat Militar, que van prestar una labor humanitària d'ajuda mèdica a la població civil vietnamita en una ciutat del Delta del Mekong, entre els anys 1966 i 1971. També van atendre a militars sudvietamitas i nord-americans, així com a guerrillers del Vietcong. El primer contingent de la qual es va denominar 'Missió Sanitària Espanyola d'Ajuda a Vietnam del Sud', va arribar a Saigon en els primers dies de setembre de 1966, es compleixen ara per tant 51 anys d'aquell esdeveniment.

L'exposició compta amb imatges d'arxiu, facilitades per antics membres de la Missió Sanitària Militar i també s'exposa una mostra de material. S'ha comptat amb la col·laboració del Professor d'Història i escriptor José Luis Rodríguez Jiménez, expert coneixedor dels fets relatats, autor del llibre 'Salvando vidasl en el delta de Mekong: La primera misión en el exterior de la sanidad militar Española (Vietnam del Sur, 1966-1971)'.