Tromsø IL - TIL Holding AS

08/10/2018 | News release | Distributed by Public on 08/10/2018 06:51

- Desperate etter poeng

Det mener Simo Valakari.

- Begge lag er desperate etter poeng og det er slik vi ønsker at kampene skal være. To lag som virkelig trenger poeng, sier TILs trener.

Grunnen til det er i grunnen såre enkel for begge lag.

Sandefjord er sist på tabellen med syv poeng, åtte poeng opp til sikker plass med 13 kamper igjen å spille. TIL er nummer syv, fem poeng bak 3. plass, og Valakari er veldig sugen på spill i Europa neste år.

- Vanskelig kamp

Selv om Sandefjord kun har vunnet én kamp, borte mot Start (4-1) i andre serierunde, og er seiens klart dårligste hjemmelag med kun to poeng, så er det ikke snakk om at Valakari tror det blir enkelt i hvalfangerbyen.


Heller tvert om.

Sandefjord startet høstsesongen med å spille 2-2 borte mot Vålerenga, i en kamp de ledet 2-0 til det gjensto ett minutt av ordinær tid.

- Det er veldig vanskelig kamp, siden begge lagene trenger poeng. Begge lagene spilte bra sist, men verken de eller oss fikk poengene som vi hadde fortjent. Det vil bli en interessant kamp. De har også skiftet trener og er et annet lag nå, sier Valakari.

- Men vi vet hva vi må gjøre og vi går selvsagt for tre poeng, legger han til.

Nye steg

TIL startet andre del av sesongen med å være klart best og skape mange sjanser hjemme mot Haugesund, men tapte 1-2.

- Slik skjer av og til. Vi spilte bra, men vi snakker ikke om å slå tilbake, for vi vet hvor vi ønsker å være og vi jobber videre hver dag for å ta nye steg, sier Valakari.