Ajuntament de Lleida

07/15/2017 | Press release | Distributed by Public on 07/15/2017 14:34

Sisena edició del concurs de catxipanda a la Bordeta

L'Associació de Veïns de La Bordeta ha celebrat aquest vespre la sisena edició del concurs de Catxipanda, una activitat que ja s'ha instaurat com a pròleg de la festa major del barri, la qual començarà oficialment el pròxim divendres, 21 de juliol, amb la proclamació de les pubilles i la lectura del pregó, que enguany anirà a càrrec de Joan Ramon González Pérez, historiador i president de l'Associació d'Amics de la Seu Vella.

El concurs ha aplegat a quatre grups participants que han elaborat les seves particulars receptes de catxipanda.

El grup Montsenet ha escollit una recepta de mandonguilles i sèpia; l'Associació Anticoagulats de Lleida s'ha decantat per la cassola de bacallà, mentre que els Pardibordes (nom que respon al fet que els seus membres són un combinat de Pardinyes i la Bordeta) han triat la versió amb carn. El quart equip, els 'Regis de la Catxipanda' format per regidors de l'Ajuntament de Lleida -la colla la integraven la regidora del barri Montse Parra i els seus companys de consistori Marta Gispert (CiU), José María Córdoba (C's), Josep Maria Baiget (ERC) i Joan Vilella (PP)-, ha anat per una recepta clàssica.

Al marge d'aquestes, l'entitat veïnal, amb la seva presidenta, Mari Carmen Guerrero, n'ha elaborat una altra fora de concurs per repartir entre els 225 comensals que han assistit al sopar popular.

El concurs de la catxipanda i, enguany, la Ruta de la Tapa han estat el preàmbul de la festa major que es viurà la pròxima setmana al barri en honor del patró, Sant Jaume, al qual també es recordarà amb la tradicional processó de fanalets pels carrers de la Bordeta, el dissabte, dia 22, ales 9 del vespre.

La catxipanda era un plat tradicional, molt típic del barri, quan aquest encara no s'havia vist afectat per l'expansionisme de la ciutat i era un indret ple d'horts i finques. Els caragols, la carn i la botifarra negra són alguns dels ingredients que s'han pogut degustar, malgrat que en el concurs, cada colla n'hi ha hagut que n'han introduït altres de nous.

El concurs i posterior sopar, que s'ha celebrat a la pista del Centre Cívic, han precedit la sessió de ball amb la qual ha seguit la festa.