Universitat Pompeu Fabra

01/12/2018 | News release | Distributed by Public on 01/12/2018 04:33

Engega el cicle de divulgació científica “Bojos per l’Economia!” adreçat a estudiants de batxillerat

El proper 20 de gener comença la nova edició del 'Bojos per l'Economia! ', el cicle de tallers de divulgació científica impulsat pel Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI-UPF), amb el suport del Departament d'Economia i Empresa de la Universitat.

L'auditori de l'edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella acollirà la cinquena edició del programa, dirigit per Jaume Ventura, professor del Departament d'Economia i Empresa de la UPF i investigador del CREI.

Enguany hi participaran 35 estudiants de primer i segon de batxillerat amb ganes d'aprofundir en les tècniques i conceptes utilitzats pels economistes per analitzar alguns dels fenòmens econòmics més importants i d'actualitat.

Els estudiants seleccionats provenen d'una trentena de centres i nstituts d'arreu de Catalunya, pertanyents a diverses comarques: Solsonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Baix Empordà, Berguedà, Barcelonès, Tarragonès, Maresme, Anoia, i Osona.

El programa constarà de vuit sessions que s'impartiran indistintament en inglès, català i castellà en diversos dissabtes al matí, des del 20 de gener fins al 17 de març. En cadascuna d'elles, es tractaran diferents temes que formen part de l'estudi de l'economia. Concretament, es posarà èmfasi en els mètodes estadístics i matemàtics que s'hi apliquen.

Les diferents sessions aniran a càrrec d'investigadors i professors vinculats al CREI-UPF i al Departament d'Economia i Empresa de la Universitat. Els ponents seran els següents:

- Barbara Rossi: 'Forecasting in Economics' (20/01/2018)

- Fernando Broner: 'Sovereign Risk' (27/01/2018)

- Giacomo Ponzetto: 'The Economics of Cities' (03/02/2018)

- Alberto Martin: 'Speculative Bubbles' (10/02/2018)

- Rosemarie Nagel: 'Bubbles in theory, lab and field' (17/02/2018)

- Marta Reynal: 'Economia i Conflicte' (24/02/2018)

- Jordi Galí: 'Fluctuacions Econòmiques' (03/03/2018)

- Luigi Pascali: 'The Wind of Change: Globalisation and Economic Development' (10/03/2018)

'Bojos per l'Economia!' s'emmarca dins el programa 'Bojos per la Ciència', de la Fundació Catalunya- La Pedrera. El seu objectiu és estimular al talent científic entre els joves estudiants de batxillerat de Catalunya i fomentar les vocacions científiques. Actualment inclou una desena de cursos anuals que ofereixen l'oportunitat d'aprofundir en la teoria i les tècniques científiques en els diferents camps de recerca proposats.