Ajuntament de Lleida

10/10/2017 | Press release | Distributed by Public on 10/10/2017 18:38

'L'educació ha de ser la gran prioritat de la societat'

L'Auditori Municipal Enric Granados ha acollit aquesta tarda l'acte d'obertura del curs acadèmic 2017-18 del Consell Escolar Municipal, que ha presidit l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. La conferencia inaugural ha anat a càrrec d'Eduard Vallory, director del projecte de renovació pedagògica Escola Nova 21 i president del Centre Unesco de Catalunya. Vallory ha fet una aposta per 'una nova educació', que passi 'de la memorització de fets al desenvolupament de competències' al llarg de tota la vida, a partir de les capacitats i motivacions de cada infant, de manera que els permeti 'articular els coneixements per donar resposta a situacions reals'. 'L'educació hauria de ser la gran prioritat de la societat per la seva capacitat de transformació. La nova societat ha de donar resposta als reptes globals i l'escola és l'instrument principal que tenim com a societat per fer-ho', ha conclòs el conferenciant.

L'alcalde ha agraït a Vallory la seva 'magnífica lliçó magistral' i ha destacat que Lleida ha estat i seguirà sent una 'ciutat molt compromesa amb l'educació'. El Consell Escolar Municipal de Lleida, constituït el curs escolar 1989/90, és l'organisme de consulta i participació dels sectors afectats en la programació de l'ensenyament no universitari dins de l'àmbit municipal de Lleida.

A l'inici del curs escolar també ha assistit la tinent d'alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i l'Esport, Montse Parra, el regidor Daniel Rubio i representants de la comunitat educativa. L'acte ha finalitzat amb una actuació musical a càrrec de quatre alumnes del Conservatori Municipal de Lleida : Carla Roqué (flauta), Ariadna Morancho (oboè), Alba Panadés (violí) i Marc Banyeres (violoncel). Han interpretat peces dels compositors Vivalvi, Bach i Galuppi.