Ajuntament de Lleida

06/17/2017 | Press release | Distributed by Public on 06/17/2017 11:56

El Centre d’Art la Panera estrena la programació d’estiu amb les exposicions d’Enric Farrés Duran i Lo Siento Studio

El Centre d'Art la Panera ha inaugurat aquest migdia la programació d'estiu amb dues exposicions: 'Una exposició de mirar', d'Enric Farrés Duran, i 'Paper, pedra, disseny', de Lo Siento Studio, que estaran obertes al públic fins al 15 d'octubre de 2017.

La tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Montserrat Parra, i la directora del Centre d'Art la Panera, Cèlia del Diego, han acompanyat a l'artista Enric Farrés Duran i el dissenyador de Lo Siento Studio, Gerard Miró, en l'acte d'inauguració

La mostra d'Enric Farrés Duran proposa un repte sobre el significat d'allò que veiem. El títol, 'Una exposició de mirar', ret homenatge als títols que Hans-Peter Feldmann anomena les seves propostes per confirmar el que podria semblar evident, que els espais expositius són espais d'autoritat que es regeixen per una sèrie de convencions que assenyalen que allò que s'hi exposa és art, i que la presentació de les obres perquè el públic les observi implica la seva legitimació com a tals.

Enric Farrés Duran compta ja amb un vast nombre de projectes sobre les espatlles, molts dels quals es poden consultar al centre de documentació, on s'obre la visita (o potser s'hi tanca); en qualsevol cas és un dels espais clau per endinsar-se a l'univers de l'artista. En aquest espai ha concebut una intervenció específica que subverteix la seva funcionalitat, alhora que adreça l'atenció del visitant a la selecció de documentació videogràfica i les publicacions que acompanyen els projectes més destacats de l'artista.

L'exploració del revers d'allò que és conegut és un dels eixos que vertebrarà aquest projecte en la qual Enric Farrés Duran s'apropia de dispositius expositius associats a autors de renom (com els arquitectes Richard Meier i Lina Bo Bardi) i ens convida a mirar-los d'una altra manera amb la finalitat última d'analitzar i qüestionar els mecanismes que atorguen valor al fet artístic. A 'Una exposició de mirar' res és el que sembla.

En ocasió del centenari del Museu d'Art Jaume Morera, l'artista ha concebut una nova obra a partir de l'arxiu documental de Leandre Cristòfol i, juntament amb Joana Llauradó, realitzaran un projecte específic amb la col·lecció del museu, produït per la Fundació Sorigué.

'Paper, pedra, disseny'

Per altra part, a la primera planta del Centre d'Art, es pot contemplar també fins al mes d'octubre l'exposició 'Paper, pedra, disseny', de Lo Siento Studio.

La mostra és una retrospectiva sobre el treball de l'estudi de disseny gràfic: Lo Siento, estudi barceloní que aposta per una visió experimental, manual i artesana en el món del disseny gràfic.

L'aproximació física a les solucions gràfiques, una acurada dedicació per a la tipografia i la depuració de les identitats visuals, defineixen la filosofia i trajectòria d'aquest estudi els darrers 10 anys.