Ajuntament de Lleida

07/15/2017 | Press release | Distributed by Public on 07/15/2017 15:13

El tinent d’alcalde Rodamilans defensa l’aportació del Cinemón 2017 en ser un cicle de cine que aposta pels valors

El tinent d'alcalde i regidor de les Polítiques dels Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, ha estat l'encarregat de presentar la darrera jornada del Cinemón 2017, fent una defensa del cicle perquè aposta per la projecció d'un cinema de valors.

Rodamilans s'ha centrat en el documental 'Mujeres resueltas a construir la paz', perquè és una reflexió què ha passat a Colòmbia en els darrers 50 anys, on els col·lectius més dèbils i pobres de la societat d'aquell país, especialment les dones, han vist arrabassats els seus drets i com avui es lluita per recuperar-los. El tinent d'alcalde ha destacat els esforços d'aquest moviment per lluitar contra el masclisme i desplaçar la influència del patriarcat, tan arrelats en la societat colombiana.

Cinemón, el cicle de cinema solidari, s'ha centrat durant dos dies en destacar la realitat colombiana amb la projecció de documentals i pel·lícules en la zona de vianants de l'avinguda Doctor Fleming.

Abans de la projecció del curtmetratge 'Mujeres resueltas a construir la paz' i de la pel·lícula 'La Milagrosa', hi ha hagut ambientació amb jocs infantils i exhibició de balls típics i tradicionals, cubia i vallenato, a càrrec de Ruth.

Cinemón cada any treballa en un objectiu diferent, relacionat amb els drets humans, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, mantenint sempre el caire solidari del cicle de cinema amb un conjunt d'entitats diferents, especialistes en la temàtica. En aquesta 12a edició, s'ha proposat realitzar un recorregut vivencial, geogràfic i cultural a través de les condicions de vida de les persones colombianes, a través del cinema a la fresca,

Durant el dos dies que ha durat el cicle, l'associació Garrigues Cooperació Internacional i ACDC Lleida.cat, han preparat plats típics colombians i muntat una parada d'artesania colombiana. A més a més també s'ha pogut gaudir de les exposicions 'La Pau a Colòmbia, un teixit de llaços comunitaris', de Garrigues Cooperació Internacional, i 'Lleida-Lérida: Dues ciutats germanes' de l'Ajuntament de Lleida.

Ambdues associacions han instal·lat en la zona sengles parades informatives i divulgatives sobre les actuacions solidàries que porten a terme.