Government of Andorra

06/29/2020 | News release | Distributed by Public on 06/29/2020 05:54

Les Nits d’estiu als museus 2020 potencien el teixit cultural professional andorrà

L'Àrea de Museus i Monuments del Ministeri de Cultura i Esports, el Museu Carmen Thyssen Andorra, el Centre d'Art d'Escaldes-Engordany, l'Espai Sociocultural de Cal Pal, el Museu MW de l'Electricitat i el Museu Casa Cristo han presentat aquest dilluns al matí el programa amb totes les activitats previstes per a l'edició d'aquest 2020 de les Nits d'estiu als museus.

Enguany, el cicle d'activitats culturals, de petit format i intimista al voltant dels museus amb una trajectòria de dues dècades de funcionament, s'ha reinventat amb l'objectiu de potenciar i donar suport al teixit cultural professional andorrà. Durant l'acte, que ha comptat amb la presència de la ministra Sílvia Riva, el tècnic de Museus, Eduard Tarrés ha destacat que a causa de la situació generada per la COVID-19 'és més necessari que mai ajudar i acompanyar el talent de casa'.

La programació d'enguany s'ha enfocat en donar una oferta variada -música, teatre, visites guiades, rutes literàries, cinema, entre d'altres- i dissenyada per satisfer el públic local amb la participació de 12 espais culturals: el Museu Casa Cristo, l'Espai Sociocultural de Cal Pal, el Museu Nacional de l'Automòbil, el MW Museu de l'Electricitat, la casa museu d'Areny-Plandolit, la Farga Rossell, el Museu Casa Rull, l'àrea de promoció turística d'Andorra la Vella, la Casa de la Vall, l'Espai Columba, el Museu Carmen Thyssen Andorra i el Centre d'Art d'Escaldes-Engordany.

Així, s'han preparat 45 propostes nocturnes distribuïdes entre el 15 de juliol i el 10 de setembre. D'aquest total hi ha la participació directa o indirecta del teixit cultural andorrà, que es pot xifrar en un més d'un centenar de persones. A causa de la situació generada pel coronavirus SARS-CoV-2, i seguint totes les recomanacions sanitàries per prevenir possibles contagis, totes les persones que vulguin assistir a les Nits d'estiu als museus hauran de respectar la distància de seguretat, portar mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic o similar, entre altres mesures preventives.

El cicle d'enguany començarà el 15 de juliol a Cal Pal amb una proposta de l'ONCA i el Duo Mozart i finalitzarà el 10 de setembre amb la visita nocturna a l'exposició Art en el vinil, un recorregut per les portades de disc més artístiques de les darreres dècades.

La gran majoria de les activitats de les Nits d'estiu als museus són gratuïtes i limitades d'aforament, per la qual cosa es recomana reserva prèvia. Tots els detalls es poden consultar a les pàgines web www.cultura.ad, www.museus.ad, www.visitandorra.com, www.agenda.ad i a les xarxes social