Results

Ministry of Economy of the Republic of Montenegro

12/20/2018 | Press release | Distributed by Public on 12/20/2018 08:04

Konstitutivna sjednica Partnerskog savjeta za regionalni razvoj sjutra u 10h

Sjutra, 21.decembra s početkom u 10 sati u hotelu Centre Ville (Ul. Cetinjska br. 7, Capital Plaza) održaće se Konstitutivna sjednica Partnerskog savjeta za regionalni razvoj.

Sjednicom će predsjedavati ministarka ekonomije Dragica Sekulić, kao predsjednica Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, a istoj će prisustvovati predstavnici značajnog broja jedinica lokalne samouprave, ministarstava i drugih organa, kao nevalidnog sektora, koji u okviru svojih nadležnosti realizuju aktivnosti kojima se doprinosi regionalnom razvoju.

Cilj ponovnog formiranja ovog tijela jeste unapređenje koordinacije politike regionalnog razvoja i efikasnije postizanje ciljeva koji su prije svega usmjereni na manje razvijene lokalne uprave.

Na sjednici će se govoriti o izmjenama Odluke o osnivanju Partnerskog savjeta za regionalni razvo, Predlaganju i odabiru zamjenika predsjednika Partnerskog savjeta, Donošenju Poslovnika o radu Partnerskog savjeta, Strateškom planiranju razvoja jedinica lokalne samouprave i Indeksu konkurentnosti jedinica lokalne samouprave (2015-2017) kao i o tekućim pitanjima.

Pozivamo medije da isprate sjutrašnji događaj.