Results

Ministry of Agriculture and Rural Development of the Republic of Montenegro

11/04/2019 | News release | Distributed by Public on 11/04/2019 07:31

Ministarstvo poljoprivrede počinje realizaciju Školskog programa: Sjutra kreće podjela besplatnih zdravih obroka za djecu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u utorak, 5. novembra, počinje sa podjelom besplatnih zdravih obroka djeci u osnovnim školama, kroz Program voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole.

Školski program podrazumijeva besplatnu podjelu proizvoda djeci tokom školske godine, u cilju poboljšanja njihovih prehrambenih navika i promocije zdravih stilova života kod najmlađih. Osim podjele obroka, program podrazumijeva i edukativne aktivnosti.

Kako je i najavljeno, Program će početi da se sprovodi u sljedećim školama: OŠ 'Vuko Jovović' iz Danilovgrada, OŠ 'Radomir Mitrović', OŠ 'Vukašin Radunović' i OŠ 'Vuk Karadžić' iz Berana, OŠ 'Risto Ratković' i OŠ 'Marko Miljanov' iz Bijelog Polja i OŠ 'Risto Manojlović' iz Kolašina.

U utorak, 5. novembra, sa primjenom Programa krenuće se u OŠ 'Vuko Jovović' u Danilovgradu, OŠ 'Risto Ratković' u Bijelom Polju i OŠ 'Risto Manojlović' u Kolašinu.

Tim povodom, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, prisustvovaće ovoj aktivnosti u OŠ 'Vuko Jovović' u Danilovgradu, sa početkom u 09,00h.

Promociji Programa u školi u Danilovgradu prisustvovaće i predstavnici Ministarstva prosvjete, Instituta za javno zdravlje, Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, Opštine Danilovgrad, kao i proizvođači koji su iskazali interesovanje da učestvuju u Programu.

Narednih dana, podjela zdravih obroka će se realizovati i u ostalim odabranim školama, sa dinamikom jednom sedmično. Cilj je da se u narednom periodu u Program uključi što veći broj osnovnih škola u Crnoj Gori.

Mogućnost da se u Crnoj Gori počne sa realizacijom ovog programa koji je vrlo popularan i uspješno se realizuje u zemljama EU, Ministarstvo je definisalo u ovogodišnjem Agrobudžetu iz kojeg će biti finansirana realizacija Programa.

Pozivamo predstavnike medija da isprate početak realizacije i promocije programa, u osnovnoj školi u Danilovgradu.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja