Results

Parlament de Catalunya - Comunidad Autónoma de Cataluña

10/11/2018 | News release | Distributed by Public on 10/11/2018 05:25

El Ple aprova la creació d'una comissió d'estudi sobre els drets civils i polítics a Catalunya

El Ple ha aprovat aquest matí amb els vots de JxCat, ERC, CatECP i la CUP la proposta de la Mesa, impulsada pel president, Roger Torrent, de crear una comissió d'estudi sobre els drets civils i polítics, que s'haurà de constituir properament.

La creació de la comissió ha obtingut 72 vots a favor (JxCat, ERC, CatECP i la CUP) i 56 en contra (Cs, PSC-Units i PPC).

D'acord amb la proposta aprovada, la comissió tindrà per objecte estudiar la situació dels drets civils i polítics a Catalunya, la integraran vint-i-un membres, tindrà la mateixa vigència que la legislatura i podrà redactar un informe final i també de provisionals que es lliurarien al final de cada període de sessions.

L'exposició de motius de la proposta apunta que la comissió ha de permetre 'analitzar la profunditat de les vulneracions que s'han produït, la importància d'aquests drets en una societat democràtica avançada, les mesures que es poden adoptar per garantir el respecte i el compliment de la legalitat internacional en matèria de drets humans individuals i col·lectius, i les accions que poden contribuir a generar un marc propici per al lliure exercici d'aquests drets'.

En el debat hi han participat Manuel Rodríguez (Cs), Francesc de Dalmases (JxCat), Gerard Gómez del Moral (ERC), Ferran Pedret (PSC-Units), Elisenda Alamany (CatECP), Carles Riera (CUP) i Andrea Levy (PPC).