ABN Amro Bank NV

07/26/2021 | Press release | Distributed by Public on 07/26/2021 01:50

Zelfverzekerd op de werkvloer: “Ik ben een transgender man én biseksueel”

News article
Diversiteit en inclusie

Luca Dolstra is 26 jaar wanneer hij zich realiseert dat hij een transgender man is. Als hij zijn collega's bij ABN AMRO vertelt over zijn transitie daar naartoe, krijgt hij veel positieve reacties. Maar toch ook wel vragen. "Soms zijn collega's wel érg nieuwsgierig naar persoonlijke details over je transitie. Het duurde even voordat ik sterk genoeg was om mijn grenzen aan te geven."

Met de campagne 'Zelfverzekerd op de werkvloer' geven we medewerkers een podium die barrières hebben moeten doorbreken om zichzelf te kunnen zijn. In het kader van Pride-week, starten we de reeks met onze LGBTI+-medewerkers.

Wat betekent het voor collega Luca Dolstra om zichzelf te kunnen zijn en zich veilig te voelen op de werkvloer? In deze podcast gaan we daarover met hem in gesprek. Luca werkt als form developer bij ABN AMRO en ontwikkelt klantformulieren en tools op de website.

Voor alle mensen die nog worstelen met zijn of haar genderidentiteit heeft Luca een boodschap: "Iedereen moet zichzelf kunnen zijn op werk, maar uiteindelijk is het jóuw verhaal. Niemand behalve jij kan beslissen wat jij daarvan wilt vertellen."

Ongeacht wat dan ook

Jezelf durven zijn en trots zijn op wie je bent, dat is de kern van zelfverzekerdheid. Bij ABN AMRO maken we ons al jaren sterk voor een werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt, ongeacht afkomst, sekse, geloof, leeftijd, arbeidsbeperking, identiteit of geaardheid.

In de reeks 'Zelfverzekerd op de werkvloer' gaan we met medewerkers in gesprek over jezelf kunnen zijn en je veilig voelen op de werkvloer. In het kader van Pride-week, starten we de reeks met onze LGBTI+-medewerkers.

Maak kennis met meer medewerkers uit de LGBTI+-gemeenschap:

Ik ben een vrouw, geboren als man, en iedereen mag het weten

Paula Fremeijer

Paula Fremeijer

Ik ben wie ik wil en draag wat ik wil

Allan Kartodikromo

Allan Kartodikromo

Mijn open relatie is geen geheim

Eric van der Linden

Eric van der Linden

Open over achtergrond en seksuele oriëntatie

Álvaro Meléndez

Álvaro Meléndez

We vinden het belangrijk dat je de diversiteit van de samenleving in onze organisatie terugziet, omdat we elkaar op deze manier versterken. Dit werkt in alles door: in gelijke kansen, talentvolle mensen, innovatieve producten en diensten, en betekenisvolle relaties. Met onze klanten, maar zeker ook met onze medewerkers. Bekijk

hier
meer over Diversiteit & Inclusie bij ABN AMRO.