Sportsklubben Brann

04/15/2018 | News release | Distributed by Public on 04/15/2018 16:47

LAN: - Vi springer de i senk!

- Jeg vet ikke når Sarpsborg 08 tapte på hjemmebane sist. Det skjer i hvert fall ikke ofte, slår Lars Arne Nilsen fast minutter etter at 2-1-seieren er i havn.

Svaret er at laget som Brann slo søndag tapte for Rosenborg hjemme 1. mai i fjor, altså for snart ett år siden. Etter den tid har de kun seirer og uavgjorte på egen stadion.

Så møtte de sine overmenn i Brann, et lag som høstet mange lovord blant mediefolk, tilskuere og motstandere etter kampen søndag.

Nærmer seg høyttrykksfotball

- Vi kjempet som løver. Vi slår egentlig Sarpsborg på det de pleier å være gode på. De er et godt og løpssterkt lag. Det er ikke akkurat sånn at vi utspilte de, men vi vant fortjent, oppsummerer Brann-treneren.

Da han kom til Bergen i 2015 signaliserte han at han ønsket å bygge et lag som kunne spille høytrykksfotball, noe som innebærer enormt mye løping.

Etter seieren søndag mener Nilsen at han ser et dette er i ferd med å skje. Det koster kolossalt med krefter, men det har gitt laget ti poeng på årets fire første kamper.

- Det nærmer seg kraftfotball. Vi er gode hele veien, bortsett fra en periode i starten av 2. omgang der Sarpsborg får styre kampen. Men det mest imponerende vi gjør er det som skjer etterpå, at vi tar over kampen igjen og vinner den, skryter Lars Arne Nilsen.

Et lag med vinnerskaller

Da snakker han om vinnerskaller, om å kjempe som løver, om mentalitet, høy moral og god fysikk.

- Spillerne tenker at de SKAL vinne, at det ikke er snakk om noe annet. Så er målet å skape en kultur der vi gjør dette igjen og igjen. Det er jo det som har kjennetegnet Rosenborg, minner han om.

Neste mulighet blir mot Sandviken i cupen onsdag. Deretter venter Stabæk på lørdag klokken 18.00. Da håper Lars Arne Nilsen å se 12.900 mennesker innenfor stadionportene.

Kjøp billetter