SEGRO plc

04/28/2021 | Press release | Distributed by Public on 04/28/2021 02:39

SEGRO bouwt innovatief distributiecentrum in Venray

SEGRO bouwt innovatief distributiecentrum in Venray

28 April 2021

SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, start met de bouw van een innovatief distributiecentrum met een totale oppervlakte van 43.300 m². Het complex wordt gebouwd op industrieterrein De Blakt aan de Edisonstraat in Venray en is eind dit jaar gereed voor de eerste gebruiker.

Het SEGRO Logistics Centre Venray is een eersteklas locatie nabij Venlo met de mogelijkheid om één of twee eindgebruikers te huisvesten. Het distributiecentrum is geschikt voor grootschalige lo- gistiek in diverse industrieën waaronder e-commerce, fashion & lifestyle food, elektronica, farmacie en alle standaard handelsgoederen.

Eelco Ouwerkerk - Head of SEGRO Netherlands: 'Deze ontwikkeling is belangrijk voor de gestage groei van onze portefeuille in Nederland. Verder stelt deze ontwikkeling op zo'n strategische loca- tie ons weer in staat om de volgende stappen te maken op het gebied van toekomstbestendigheid.'

Een toekomstbestendig gebouw

Segro combineert innovatie, bewezen expertise en intensieve klantenondersteuning in deze hoogwaardige en duurzame faciliteit om te voldoen aan BREEAM Outstanding certificering. Het hoogwaardige gebouwontwerp en de landschapsinrichting leveren een grote bijdrage aan de re- ductie van de CO2-emmissie en van de energiekosten van de eindgebruikers. Verder wordt het gebouw voorzien van innovatieve toepassingen, waaronder fotovoltaïsche cellen, energieopslag door middel van batterijen voor optimaal gebruik van de duurzaam opgewekte energie, LED-ver- lichting, vloerverwarming en koeling in het warehouse en oplaadpunten voor elektrische auto's. Om de gebruikers extra te faciliteren worden extra investeringen gedaan in smart building technology en IoT (Internet of Things) toepassingen.

Ideale infrastructuur

SEGRO Logistics Centre Venray kenmerkt zich verder door de uitstekende multimodale connectiviteit. Het is direct aangesloten op de snelweg A73 naar Venlo (20 km) en Nijmegen, Maastricht en Aken en de A67 naar Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Antwerpen en het totale Ruhrgebied, waardoor toegang wordt geboden tot 55 miljoen consumen- ten binnen een straal van 200 km. De barge terminal in Wanssum bevindt zich op 10 km en drie railterminals bevinden zich binnen een afstand van 20 km.

Een eersteklas locatie

De stad Venray is een regionaal centrum in het noordwesten van de provincie Limburg. De regio onderkent het enorme belang van logistiek en industriële bedrijvigheid voor de economie. De positieve houding van de lokale overheden en de gunstige lig- ging langs de A73 hebben in Venray geleid tot de vorming van een goed ontsloten logistiek cluster voor grootschalige logistiek. Deze ontwikkeling is de laatste grootschalige ontwikkeling op eerste- klas locatie De Blakt in Venray.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met REDDSTONE.
Joris Ouwerkerk
T: 06 22 75 91 27
E: [email protected]

Over SEGRO

SEGRO is een UK Real Estate Investment Trust (REIT). Het is een toonaangevende eigenaar, manager en ontwikkelaar van modern logistiek en industrieel vastgoed met 8,8 miljoen vierkante meter aan ruimte ter waarde van circa 17,3 miljard euro.
SEGRO werkt samen met bedrijven uit een breed scala aan industriële sectoren. Alle vastgoedpro- jecten zijn strategisch gelegen in en rond grote steden en op belangrijke logistieke hotspots in de UK en zeven Europese landen.

Al 100 jaar creëert SEGRO de ruimte die buitengewone dingen mogelijk maakt. Van modern logis- tiek vastgoed, voornamelijk gebruikt voor regionale, nationale en internationale distributie, tot opslag in de buurt van grote steden en zakelijke districten. SEGRO biedt hoogwaardig, innovatief en duurzaam vastgoed dat klanten in de gele- genheid stelt zich verder te ontwikkelen.

Kijk op www.SEGRO.com en LinkedIn voor meer informatie.

Back to 2021