Romanian Rugby Federation

04/14/2019 | News release | Distributed by Public on 04/14/2019 16:10

Stejareii invinsi de Rusia la CE U18

Stejareii au debutat la Campionatul European rezervat categoriei de varsta U18 care are loc la Kalliningrad, acolo unde in sferturile de finala au intalnit chiar tara gazda, Rusia, in urma unei partide extrem de echilibrate victoria a revenit ursilor cu rezultatul de 13-11, insa echipa noastra a avut multe momente in care a dominat jocul fiind la un pas de victorie.

In primul sfert de ora Stejareii s-au aflat mai mult in jumatatea de teren adversa si incursiunile lui Darin Ont, Alexandre Dinu si Mihai Muresan aveau sa anunte deschiderea scorului. Rusii au incercat sa dea replica, insa s-a evidentiat placajul lui Kemal Altinok si o lovitura de pedeapsa jucata in margine i-a adus pe Stejarei in 22-ul gazdelor unde presiunea constanta a fost concretizata prin eseul lui David Popa.

Au urmat momente mai bune ale Rusiei care intre minutele 29 si 32 avea sa treaca in avantaj. Mai intai o lovitura de pedeapsa concretizata a redus diferenta pentru ca apoi Denis Semikov sa speculeze o greseala a defensivei noastre pentru un eseu care a stabilit scorul pauzei, 8-5, desi repriza s-a terminat cu Stejareii in ofensiva, insa apararea rusilor nu a cedat.

Partea secunda a inceput asa cum se incheiase prima parte, cu Stejareii in ofensiva ceea ce avea sa ne aduca o lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Mihai Muresan. In minutul 53 aveam sa preluam din nou avantajul, tot dintr-o penalitate reusita de acelasi Mihai Muresan. Rusia a revenit in joc si dupa o serie de pick-and-go-uri care ne-au masat la limita propriului teren de tinta a venit incercarea lui Maksim Kemaev.

Reusita inchizatorului rus avea sa fie decisiva pentru ca desi Mihai Muresan a incercat sa concretizeze o tentativa de tinta de la aproximativ 42 de metri incercarea sa nu a avut sorti de izbanda, iar incercarile ulterioare de a depasi defensiva gazdelor nu au avut succes, ursii inchizand foarte bine drumul catre terenul propriu de tinta.

Urmatoarea partida a Stejareilor va avea loc miercuri cand vor intalni in semifinala locurilor 5-8 pe Germania.

In celelalte partide ale zilei: Georgia - Germania 46-0, Portugalia - Belgia 28-5 si Spania - Olanda 37-0.

FOTO: Rugby Europe/ Союз регбистов России

12 total views, 12 views today