Croatian Ski Association

04/21/2020 | News release | Distributed by Public on 04/21/2020 11:52

Određen sastav Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za sezonu 2020/2021

Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala plan je da reprezentativci krenu na snježne pripreme u lipnju 2020.

Nakon prijevremeno završene sezone 2019/2020 zbog pandemije virusa Covid-19 koju su obilježili fantastični rezultati Filipa Zubčića, koji je ostvario pobjedu u Svjetskom kupu u veleslalomu u japanskoj Yuzawa Naebi, što je prva pobjeda za hrvatsko skijanje nakon sedam godina, te još dva druga mjesta u Adelbodenu (SUI) i Hinterstoderu (AUT), a sezonu završio na 3. mjestu u ukupnom poretku veleslaloma u Svjetskom kupu, na današnjoj sjednici Alpskog odbora određeni su natjecatelji i treneri koji će biti članovi Hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za sljedeću sezonu 2020/2021, a sljedećih dana održavaju se video i telefonski sastanci vezani uz planove rada.

Došlo je do promjena u sastavu reprezentacija u odnosu na protekle dvije sezone. Nova članica ženske A reprezentacije postala je Zrinka Ljutić zbog svojih iznimnih rezultata u kadetskom skijanju te pobjeda na svim međunarodnim utrkama na kojima je nastupila u prošloj sezoni.

Matej Vidović i Ida štimac od sezone 2020/2021 više nisu članovi reprezentacije s obzirom da nisu uspjeli ostvariti zacrtane ciljeve i očekivane rezultate te zbog nužnog smanjenja programa reprezentacija zbog neizvjesne gospodarske situacije uzrokovane pandemijom virusa Covid-19 koja će imati i značajnije negativne posljedice za financiranje sporta, a zbog istog razloga smanjen je i stručni kadar reprezentacija. Ovom prilikom zahvaljujemo Idi i Mateju na svemu učinjenom za hrvatsko skijanje.

U sezoni 2019/2020 u sastavu reprezentacija je 6 natjecatelja. Žensku A reprezentaciju činit će Leona Popović i Zrinka Ljutić, mušku A reprezentaciju Filip Zubčić, Istok Rodeš i Elias Kolega, a mušku B reprezentaciju Samuel Kolega.

Povratak reprezentativaca na snijeg očekuje se tijekom lipnja na nekom od austrijskih ledenjaka (Mölltalu ili Hintertuxu) ukoliko se trenutna situacija promijeni i dođe do otvaranja granica i skijališta, što vjerujemo da je moguće.

Plan nam je, koliko financijska situacija zbog ove gospodarske krize bude dozvoljavala, nastaviti s osnovnim ciljevima tekućeg četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa 2018.-2022. te kroz što bolju logističku i stručnu potporu prvenstveno natjecateljima koji nastupaju u Svjetskom kupu omogućiti dolazak u sam svjetski vrh, što je u sezoni 2019/2020 već uspjelo Filipu Zubčiću, te osvajanje jedne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022.

Detaljan popis sastava reprezentacija te trenera i pratećih osoba možete pronaći na linkovima:

CROATIAN ALPINE SKI TEAM 2020-2021-HR-NATJECATELJI-S PRIDRUZENIM

CROATIAN ALPINE SKI TEAM 2020-2021-HR-TRENERI