Netflix Inc.

02/11/2021 | Press release | Distributed by Public on 02/12/2021 17:13

GEORGE C. WOLFE REGIZEAZĂ FILMUL RUSTIN PENTRU HIGHER GROUND PRODUCTIONS ȘI NETFLIX

  • Regia: George C. Wolfe (Ma Rainey)

  • Scenariul: Dustin Lance Black, câștigător al premiului Oscar (Milk - Prețul curajului)

  • Premise:Rustin spune povestea lui Bayard Rustin, carismaticul activist pentru drepturi civile, care era gay și care a depășit obstacole aparent insurmontabile, schimbând cursul istoriei Americii prin marșul organizat la Washington, în 1963.

  • Producători: Priya Swaminathan și Tonia Davis din partea Higher Ground Productions, Bruce Cohen, câștigător al premiului Oscar (Frumusețe americană), Dustin Lance Black

  • Higher Ground Productions, compania de producție deținută de președintele Barack Obama și de Michelle Obama, a publicat de curând lista filmelor și serialelor care urmează să fie lansate în parteneriat cu Netflix, printre care se numără Exit West, Satellite, Tenzing și The Young Wife. Printre documentarele difuzate în prezent pe Netflix se numără Fabrica americană, distins cu premiul Oscar, Povestea mea, nominalizat la premiul Emmy și Crip Camp: O tabără revoluționară, inclus de curând pe lista scurtă a premiilor Oscar pentru documentare.

  • Wolfe a captat atenția pentru regia de excepție a producției Ma Rainey, care a intrat în cursa pentru premii cinematografice din acest an și, de curând, a ajuns în fruntea nominalizărilor la premiile SAG. Câștigător al premiilor DGA și NBR (Lackawanna Blues) în trecut, Wolfe a obținut de cinci ori premiul Tony și este cunoscut drept una dintre cele mai importante și influente voci ale culturii americane.

Fondată de președintele Barack Obama și de Michelle Obama, Higher Ground se concentrează asupra unor povești care scot în evidență valorile pe care soții Obama le-au susținut întotdeauna. Higher Ground produce filme bazate pe scenariu, seriale, programe pentru copii și documentare în exclusivitate alături de Netflix, precum și podcasturi în exclusivitate alături de Spotify. Prima producție a companiei, Fabrica americană, a obținut premiul Oscar pentru Cel mai bun lungmetraj documentar în 2019, iar primul său podcast, intitulat The Michelle Obama Podcast, a fost cea mai importantă producție originală din toate timpurile de pe Spotify.