Autoritad Portuaria de Barcelona

01/12/2018 | Press release | Distributed by Public on 01/12/2018 07:07

El Port de Barcelona valora com a 'molt positiu' l'acord local per garantir tota l'ocupació al sector de l'estiba

Nota de premsa

PÀG 1/1

12 de gener de 2018

El Port de Barcelona valora com a "molt positiu" l'acord local per garantir tota l'ocupació al sector de l'estiba

És el primer port de l'Estat on empreses i estibadors aproven un conveni després del Reial Decret Llei que va modificar el règim de l'estiba

El Port de Barcelona ha valorat avui de manera molt positiva l'acord assolit entre l'Associació d'Empreses Estibadores Portuàries del Port de Barcelona i els treballadors (representats majoritàriament per la Coordinadora Estatal de Treballadors Portuaris -CETM-) per garantir el manteniment de l'ocupació al sector de l'estiba i impulsar la productivitat a les terminals. Barcelona esdevé així el primer port de l'Estat espanyol on la patronal i els estibadors acorden un conveni laboral després del Reial Decret Llei 8/2017 que el passat mes de maig va modificar el règim dels treballadors portuaris.

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha manifestat la seva satisfacció per l'acord i n'ha subratllat la seva importància: "El conveni garanteix la continuïtat de tota l'ocupació del sector de l'estiba al recinte portuari i, fins i tot, la consolida amb la incorporació al cens dels treballadors del Grup 0 (el col·lectiu que realitza tasques complementàries i que representa aproximadament el 15% de la plantilla)". El president de la instal·lació ha valorat molt especialment el manteniment i el reforç de l'ocupació, una situació molt diferent a la que es preveia l'any passat, quan es va desenvolupar la reforma del règim laboral de l'estiba. Actualment, el Port de Barcelona compta amb un total de 1.034 treballadors portuaris.

"També cal destacar la importància de l'acord per preservar la competitivitat de l'estiba al nostre port i per reforçar l'estabilitat laboral i social després d'un 2017 complicat pel procés legislatiu que va modificar les condicions laborals de l'estiba", ha declarat Sixte Cambra. El president del Port ha afegit: "Confio que aquest acord contribueixi a fer avançar de manera definitiva el V Acord Marc del sector de l'estiba".