Results

Ministry of Economy of the Republic of Montenegro

11/27/2019 | Press release | Distributed by Public on 11/27/2019 05:13

Za razvoj lokalne infrastrukture u opštinama Crne Gore 250.000 eura od Kraljevine Norveške

Podgorica, 27. novembar 2019. - Kraljevina Norveška finansiraće sa 250.000 eura unapređenje infrastrukture u 16 lokalnih samouprava kroz javni poziv koji je objavljen u okviru projekta 'Norveška za vas - Crna Gora'. Do 20. januara 2020. godine, opštine mogu dostaviti prijedloge za dodjelu bespovratnih sredstava, a koja mogu biti najviše 30.000 eura za projekte u jednoj opštini ili do 50.000 eura za međuopštinske projekte.

Glavni cilj ovog javnog poziva je da doprinese jačanju socijalne uključenosti kroz poboljšanje javne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Aktivnosti mogu obuhvatati izgradnju, rekonstrukciju ili obnovu, u među prioritetnim oblastima nalaze se upravljenje vodama i otpadom, energetska efikasnost u javnim objektima, objekti koji doprinose turističkim i privrednim potencijalima, kao i obrazovna, sportska i kulturna infrastruktura.

Projekat je podjeljen u dvije partije, a lokalne samouprave mogu da konkurišu samostalno, kao i u partnerstvu sa svojim institucijama ili drugim opštinama. Sve opštine kojima budu odobrena bespovratna sredstva, moraće da finansijski učestvuju u visini od 10 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Na sajtu projekta 'Norveška za vas - Crna Gora', nalaze se detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave. Informativna sesija na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održana u Podgorici, u petak 6. decembra 2019. godine (tačno vrijeme i mjesto održavanja biće naknadno objavljeno).

Projekat 'Norveška za vas - Crna Gora' ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


Kontakt osoba za više informacija o projektu: Petar Janjatović Menadžer za komunikacije Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge - UNOPS Mobilni: +381 63 862 2780 Elektronska pošta: [email protected]