Results

Netflix Inc.

09/15/2020 | Press release | Distributed by Public on 09/15/2020 18:07

Promovarea competențelor digitale în Asia de Sud-Est

15 septembrie 2020

Impact social

Noi, cei de la Netflix, vrem să îi ajutăm pe părinți să facă alegerile corecte pentru familiile lor. Realizăm acest lucru oferindu-le control asupra conținutului care poate fi vizionat de copii, alături de evaluări și informații despre titluri individuale.

De asemenea, în Asia de Sud-Est, am încheiat parteneriate cu organizații locale care activează în domeniul competențelor digitale și cu Family Online Safety Institute (Institutul pentru siguranța familiilor în mediul online) pentru a găzdui o serie de ateliere online.

La grupurile de discuții organizate în Indonezia, Filipine și Vietnam au participat peste 100 de alți reprezentanți ai industriei digitale, mediului academic, precum și ai sectorului public. Lista principalelor subiecte abordate a inclus: ce fac copiii online, cum să fii un bun model privind timpul petrecut online și cum să utilizezi eficient opțiunile de control parental,precum cele oferite de Netflix.

Mulți dintre participanți au confirmat că noul coronavirus a avut un impact major asupra acestor discuții. 'Pandemia de COVID-19 a adus schimbări drastice în viețile părinților, internetul jucând un rol mai important în viața de zi cu zi', a spus coordonatoarea proiectului Cyber Safespaces, Sheila Estabillo de la Plan International Filipine. 'Deci este important ca părinții să înțeleagă ce fac copiii lor online'.

Fondatorul și directorul executiv al organizației FOSI, Stephen Balkam, a subliniat 'nevoia de a crea o cultură a responsabilității în mediul online' în discursul său de deschidere.

De asemenea, a existat un larg consens asupra faptului că atenția s-a mutat de la restricții la oferirea de instrumente cu ajutorul cărora familiile să poată lua cele mai bune decizii în ceea ce le privește. 'Competența media este esențială în această eră a online-ului. În trecut, între telespectatori și ecran exista un cenzor. Acum, în această 'cultură a ecranului', avem mii de ecrane, iar abordarea tradițională nu mai este posibilă', a spus dl Hilmar Farid, directorul general pentru cultură din cadrul Ministerului Educației și Culturii din Indonezia, care a ținut discursul de încheiere.

Deși discuțiile pe tema competențelor digitale sunt în continuă schimbare, la Netflix ele reprezintă un subiect important de ani de zile. În august 2019, am semnat un acord în cadrul grupului de lucru Digital ASEAN al Forumului Economic Mondial (WEF), prin care ne-am asumat obligația de a susține dezvoltarea acestor tipuri de abilități digitale în Asia de Sud-Est. Am organizat inițiative similare pe tema competențelor digitale și în Amsterdam, Bruxelles și Londra la începutul anului.

Deși mai sunt foarte multe lucruri de făcut în acest domeniu în întreaga lume, noi suntem hotărâți să continuăm să purtăm aceste conversații deschise.