NK Maribor

03/19/2017 | News release | Distributed by Public on 03/19/2017 04:25

MENILI, DA BO ŠLO TUDI Z MANJ TRUDA

Iz Celja s točko. Po obetavni otvoritvi s hitrim vodstvom in tekočo igro tokrat, žal, ni bilo podobnega nadaljevanja.

'Res je, da smo začeli tekmo odlično. Fanje so že na ogrevanju bili zelo razpoloženi in so dali pravi signal, vendar smo potem po hitrem vodstvu očitno menili, da bo šlo podobno naprej brez ustreznega gibanja, posesti žoge. Brez da bi se morali potruditi. Izgubili smo pobudo, kljub temu bili še nekajkrat nevarni, a nas je nasprotnik nekajkrat ujel v protinapadih, ko smo bili preveč odprti. Kar smo delali narobe v drugem delu prvega polčasa, se je pokazalo v zadnji minuti. Naredili smo dve napaki v organizaciji igri pa kljub temu silili k sodelovanju na boku pri naši prekinitvi in iz tega dobili gol. Tu se je videlo, da mentalno nismo bili na pravem nivoju,' je trenerjev opis dogajanj v Areni Petrol.

Številčne prednosti tokrat nismo izkoristili, izključitev na celjski strani je na nek način presekala igro. V skupnem seštevku pa ostaja spodbudna ocena spomladanskega starta: 4 tekme, 10 točk.
'Spet smo prišli v drugem polčasu v pravi podobi na igrišče, imeli smo dobro akcijo, ko je Kotnik ubranil udarec Boharja. Po izključitvi pa se je nasprotnik zaprl in nam zaprl sredino. Po boku smo uspevali samo preko leve strani nekaj narediti in biti nevarni s predložki. Z desne ni šlo, zato tudi ideja, da bi nam Bajde v končnici dal prodornost, vendar nismo uspeli narediti dovolj. Imeli smo pobudo, fantje so se trudili, a ko izgubiš tisto pravo kontrolo, je potem težko priti do želene igre. Toda zadeve niso negativne, osvojili smo točko in če gledamo našo pomlad v celoti, smo zelo dobri. Ob tem so gostovanja v Celju zmeraj zanimiva, zahtevna, nasprotnik nam je povzročil nekaj težav. Žal smo izgubili dve, a je to tudi točka, na kateri lahko kaj gradimo.'

Prvenstvo bo zdaj mirovalo 10 dni. Po reprezentančnem premoru pa vstopamo v obdobje sreda- sobota, z dodatnimi obremenitvami.
'V torek se spet zberemo in se potem pripravljamo na zahteven niz, ki nas čaka od Radomelj naprej. Vmes bomo odigrali pripravljalno preizkušnjo, da ostanemo v tekmovalnem ritmu. Zadeve so jasne, nujno potrebno se je popolnoma posvetiti delu in ta dva meseca nas mora zanimati le to, da bi bili najboljši, kot je mogoče v vsakem trenutku. Med tem obdobjem, ki sledi, z natrpanim urnikom, bo treba izkoristiti vse, kar se nam ponudi,' je poudaril Darko Milanič.

Naslednja tekma: 29.3., v Ljudskem vrtu. Maribor - Radomlje.