AZS - Atletska Zveza Slovenije

08/07/2018 | News release | Distributed by Public on 08/07/2018 17:32

Šutejeva na 25. mestu, Janežič v boju za finale

Šutejeva je v prvem poskusu preskočila štiri metre, nato pa je na 4,20 m letvico dvakrat podrla. V tretjem je letvico preskočila in ostala v tekmovanju. Sledila je višina 4,35 m, na kateri je bila Šutejeva trikrat neuspešna.

'S tekmo nisem zadovoljna, pričakovala sem več od sebe. Čeprav se sezona ni odvijala po načrtu, 4,20 m ni višina, na kateri bi končala tekmo. Enostavno se mi je podrl tehnični model skoka. Napako naredim ob vbodu palice in jo potem prenesem na ves skok. Če prvi del ni dober, potem tudi težko zaključim, zato sem padala tudi po letvici. To je taka napaka, da ne morem skočiti višje,' je povedala Šutejeva.

Devetindvajsetletnica, edina slovenska atletska finalistka olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru, dobitnica srebrnega odličja na letošnjih sredozemskih igrah in nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, je nastopila kot šesta po vrsti v skupini A, skupaj v obeh kvalifikacijskih skupinah pa je 27 tekmovalk.

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale najboljše dvanajsterice je bila 4,55 m, vendar je za finale zadostoval že prvi uspešni skok na 4,35 m.

Letošnja sezona slovenske rekorderke ni potekala po načrtih, zimsko sezono je v celoti izpustila zaradi poškodbe, ki se je vlekla tri mesece. Tudi poleti so jo spremljale zdravstvene težave. Pred dvema tednoma se je lažje poškodovala.

'Ni bilo dobro že ogrevanje in to se je nadaljevalo tudi na tekmi. Že v Tarragoni sem imela težave s tehniko, vendar sem se tedaj še nekako izvlekla. Zadnja dva meseca se je pri meni vse skupaj podrlo. Kaj naj rečem, letošnja sezona ni bila taka, kot bi si želela. Ni bilo dovolj časa, da bi popravljala napake. Te so se stopnjevale in je šlo vedno slabše. Najslabše prav na največji tekmi sezone in zato s tekmo, kot sem dejala, ne morem biti zadovoljna,' je končala Šutejeva.

' V Tarragoni sem imela težave s tehniko, vendar sem se tedaj še nekako izvlekla. Zadnja dva meseca se je pri meni vse skupaj podrlo. Kaj naj rečem, letošnja sezona ni bila taka, kot bi si želela. Ni bilo dovolj časa, da bi popravljala napake. Te so se stopnjevale in je šlo vedno slabše. Najslabše prav na največji tekmi sezone in zato s tekmo, kot sem dejala, ne morem biti zadovoljna,' je končala Šutejeva.

Jutri bo na atletskem evropskem prvenstvu v Berlinu izmed desetih slovenskih predstavnikov tekmoval le Luka Janežič (Kladivar), ki bo tekel v tretji polfinalni skupini na 400 metrov ob 19.44. Janežič je na prejšnjem EP leta 2016 v Amsterdamu zasedel peto mesto, tudi tokrat cilja na najvišja mesta.

Dvaindvajsetletni Janežič je bil med dvanajstimi najboljšimi po prijavljenih izidih in mu zato ni bilo treba teči v kvalifikacijah. Prvi polfinalni tek se bo začel ob 19.30, v finale, ki bo v petek ob 21.05, pa vodijo prvi dve mesti v vsaki skupini ter še dva najhitrejša dosežka po času. Janežič ima četrti čas sezone (45,38) v tretji skupini.