Royal BAM Group NV

09/16/2021 | Press release | Distributed by Public on 09/16/2021 06:09

BAM Wonen start bouw 130 duurzame woningen in Hoef en Haag nabij Vianen

[Link]

Vianen, 16 september 2021 - BAM Wonen is in opdracht van Hoef en Haag CV, een ontwikkelcombinatie bestaande uit gebiedsontwikkelaar AM en BPD, gestart met de bouw van 91 koopwoningen in de vierde fase van Het Dorpshart van Hoef en Haag. De bouw van de 91 koopwoningen wordt gecombineerd met de bouw van 39 huurwoningen in opdracht van LEKSTEDEWonen. Naar verwachting worden de woningen vanaf het tweede kwartaal in 2022 opgeleverd.

Energieneutrale woningen

De 91 koopwoningen komen voort uit de BAM Wooncollectie en BAM Referentiewoning. De verschillende woningtypes zorgen voor een aantrekkelijke variatie die past in een dorps karakter, zoals twee-onder-één-kapwoningen, hoek- en tussenwoningen. Van de 91 koopwoningen worden 65 woningen in de karakteristieke Oud Hollandse architectuurstijl gerealiseerd. Daarnaast worden 26 eigentijdse kadewoningen gebouwd. De 39 huurwoningen voor LEKSTEDEWonen zijn afkomstig uit de BAM Wooncollectie en worden eveneens uitgevoerd in Oud Hollandse architectuurstijl. Alle woningen in fase vier van Het Dorpshart voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen, ze zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp met vloerverwarming. De energieneutrale woningen wekken de gebouwgebonden energie zelf op (EPC van 0). Het toegepaste hout is voorzien van een FSC-keurmerk.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers krijgen de mogelijkheid om voor de indeling- en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Tijdens deze reis hebben zij de mogelijkheid om hun individuele woonwensen zoals een uitbouw, erker of indelingswijziging van de plattegrond, maar ook wand- en vloerafwerking in werkelijkheid te ervaren en direct uit te laten voeren. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken.

Dorps wonen in Hoef en Haag

Hoef en Haag is een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM en BPD. Hoef en Haag is in de afgelopen vier jaar gegroeid tot een nieuw dorp aan de Lek van ruim 850 woningen, geïnspireerd op het dorpse karakter dat vestingstadjes in deze regio vaak hebben. Gemaakt met oog voor kwaliteit en bedoeld om duurzaam, gezond en gelukkig te kunnen leven. En dat beleef je als je door het dorp rijdt. In totaal worden er ca. 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen voor LEKSTEDEWonen. Hoef en Haag voorziet daarmee in de grote (regionale) vraag naar huur- en koopwoningen.

Nadere informatie: BAM Wonen, afdeling Communicatie, (030) 659 89 44 of [email protected].