NK Maribor

03/20/2017 | News release | Distributed by Public on 03/20/2017 04:22

VSAKA JE POMEMBNA

Četrta spomladanska tekma s prvim remijem. Pestrih 90 minut v Areni Petrol se je končalo z delitvijo točk, odličen začetek tokrat ni dobil podobnega nadaljevanja.

'Se zgodi tudi najboljšim ekipam. Ni bila tekma, kot smo si jo želeli, vendar ne smemo pozabiti, da ima tudi Celje dobro ekipo. Na obeh straneh so se zvrstile priložnosti, nam se ni izšlo povsem po željah, ni pa razlogov za popolno nezadovoljstvo. Glejmo na razplet v Celju, da je to točka na želeni poti proti naslovu. Vsaka je pomembna,' pravi Dino Hotić.

V boju za zmago je zmanjkala kakšna poteza več z igralcem več. Kljub zaključnim poskusom, pri katerih je sodeloval tudi naš sogovornik, je ostalo 1:1.
'Večji del prvega polčasa smo imeli nadzor nad dogodki na igrišču, vse je delovalo zelo obetavno. Potem nas je tisti gol v zadnji sekundi prvega polčasa presekal, Celjani pa so dobili psihološko prednost. Kljub temu smo znova prevzeli pobudo, dokler ni prišlo do izključitve. Tekmeci so se zaprli, nam pa je manjkala pika na i. Morali bi več odigrati s krila, pa smo v želji po hitrejšem prehodu do nasprotnih vrat delali napake in se morali zadovoljiti z neodločenim rezultatom.'

Zdaj sledi reprezentančni premor, ki pa ne bo pomenil mirovanja. Od torka bo ekipa znova v polnem delovnem ritmu.
'Moramo se odpočiti v teh dveh dneh, ko imamo prosto in potem nadaljujemo z običajnim režimom. Vse z namenom, da se že od prve naslednje tekme vrnemo na zmagovito pot.'