Ajuntament de Lleida

06/17/2017 | Press release | Distributed by Public on 06/17/2017 09:39

Lleida viu al carrer la Festa de la Música amb 600 músics i percussionistes

Uns 600 músics i percussionistes participen avui en la Festa de la Música amb actuacions a diversos carrers i places de Lleida. Un esdeveniment amb que es vol commemorar el Dia Internacional de la Música i en el qual s'han implicat deu escoles de la ciutat, aportant 350 alumnes i professors. La resta de participants formen part de la setena Batucada Popular de Lleida, que trencarà el so al vespre a la plaça Esteve Cuito, al pati del Teatre de L'Escorxador.

La tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha destacat la gran participació de músics en aquesta onzena edició, i la qualitat dels mateixos, alhora que ha assenyalat el caràcter totalment amateur de la Festa de la Músic a Lleida, amb la participació de les escoles de la ciutat. Tall de veu M. Parra.

Al llarg de tot el dia, els participants en aquesta proposta musical han ofert una àmplia varietat d'espectacles itinerants i fixos en diversos escenaris: les places Paeria i Ricard Viñes i el tram de l'Eix Comercial entre la plaça Sant Francesc i el Pati de les Comèdies, el pati de l'Escorxador i el Centre d'Art la Panera. D'aquesta manera, s'ha pogut mostrar part del treball que s'ha fet durant el curs amb els alumnes i s'ha pogut obrir a la ciutadania.

L'11a Festa de la Música de Lleida ofereix la música de combos, orquestres, grups de música de cambra, de corda, de vent, percussió, etc. Hi participen les escoles: Músics. Taller de Músics, Música Pons Roselló, Escola d'Acordió de Lleida, Escola de Música de l'Orfeó Lleidatà, Ilerband, Escola de Música Arts Musicals, L'intèrpret. Escola de Música, Dalcroze - Centre d'estudis musicals, Conservatori i Escola de Música municipal de Lleida i La Banda Retocada.

El Centre d'Art La Panera , també s'ha sumat a la festa aprofitant la inauguració de l'exposició de l'artista Enric Farrés Duran, que ha comptat amb la performance de surf instrumental '13th Magic Skull'.

Per una altra part, la percussió prendrà el relleu aquest vespre amb la Batucada Popular, que en aquesta setena edició, s'ha inclòs en un nou format dins la festa 'A pèl fest', amb les interpretacions de La Banda Retocada, Yorubahia i Ginger Rose DJ. Així, es vol oferir un festival fresc, dinàmic i amb ganes de portar més enllà la batucada i els estils musicals brasilers. L'organitza APEL, Associació de Percussionistes Eclèctics de Lleida, de la qual La Banda Retocada n'és la cara més visible en les festes populars lleidatanes. Uns 250 percussionistes, ompliran la plaça Esteve Cuito, on també hi haurà servei de barra i food trucks.

La Festa de la Música és una celebració internacional que té lloc el dia 21 de juny, el primer dia de l'estiu a l'hemisferi nord. A Lleida se celebra el dissabte més proper a aquest dia. L'objectiu és promoure la música a través de dues vessants: que els músics afeccionats surtin de manera voluntària a tocar al carrer i l'organització de concerts gratuïts, on el públic té l'oportunitat d'escoltar i de veure diferents intervencions de variats estils i orígens.

Va ser creada pel ministre de Cultura francès, Jacques Lang, l'any 1981. La primera edició de la Festa de la Música va ser el 21 de juny de 1982. Actualment aquesta festa s'ha internacionalitzat i més de 250 ciutats i 120 països s'han adherit a la iniciativa.