Ministry of Defense of the Republic of Moldova

01/24/2020 | Press release | Distributed by Public on 01/24/2020 01:08

Întrevederea ministrului Gaiciuc cu ambasadoarea Biagiotti, desfăşurată la sediul instituţiei de Apărare [...]

CHIŞINĂU, 24 ianuarie 2019 - Cooperarea moldo-italiană pe dimensiunea apărării a fost trecută în revistă de şeful structurii de Apărare, Victor Gaiciuc, şi ambasadoarea Italiei în ţara noastră, Valeria Biagiotti.

Discuţiile, care au avut loc la sediul instituţiei de apărare, au vizat mai multe aspecte, printre care sprijinul oferit la instruirea militarilor şi funcţionarilor publici în instituţiile de învăţământ din Italia, contribuţia financiară în cadrul Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor în Republica Moldova, donaţia de echipament medical şi tehnică militară pentru unităţile Armatei Naţionale, precum şi asistenţa acordată contingentelor moldoveneşti, detaşate în operaţiunea KFOR din Kosovo.

Totodată, oficialii au discutat despre reforma sectorială, proiectele derulate, în acest sens, situaţia regională, cooperarea cu partenerii externi cu respectarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova.

La final, ministrul Gaiciuc şi ambasadoarea Biagiotti au convenit că vor depune efort pentru avansarea cooperării dintre cele două ţări în domeniul apărării.