Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet

01/12/2018 | News release | Distributed by Public on 01/12/2018 06:41

La ruta turística ‘Santa Coloma, com mai l’has vist’ incorpora un nou recorregut nocturn

Aquest dissabte 13 de gener comença una nova edició de la ruta turística 'Santa Coloma com mai l'hast vist', un projecte municipal de promoció i dinamització turística de Santa Coloma de Gramenet que arriba als cinc anys de vida.


L'experiència consisteix en un recorregut especial guiat per diferents espais emblemàtics i històrics de la ciutat, a partir de la narració d'actors i actrius de companyies de teatre local.Enguany, en la seva cinquena edició, la ruta incorpora novetats destacades, com la possibilitat de participar en un concurs fotogràfic a partir de la xarxa social Instagram i una nova ruta nocturna amb sorpreses en el seu recorregut, que s'afegirà a la ruta diürna habitual. Pel que fa al concurs fotogràfic, les persones que vulguin participar, s'han de fer seguidores dels perfils @grameneturisme i @santakoigers a Instagram (si no ho són ja) i compartir fotografies de la ruta 'Santa Coloma, com mai l'has vist' en aquesta xarxa social amb l'etiqueta o hashtatg #visitsantako. D'aquesta manera optaran a un premi mensual que consistirà en un sopar per dues persones a restaurants de la ciutat.
Instagramers fotografien Santa ColomaEl passat 16 de desembre, un grup de 30 Instagramers de dins i fora de la ciutat van poder participar en un petit tast del que serà la nova ruta per Santa Coloma. Durant el recorregut van realitzar fotografies d'espais com l'església Major, l'Escola de Música Can Roig i Torres, el carrer Major, els antics safaretjos públics i l'Ajuntament. Va ser un passeig per la història de la ciutat amb actors i actrius de la companyia de Teatre La Colmena, que van explicar d'una manera divertida i amena les anècdotes dels avantpassats colomencs i dels espais on hi vivien o bé on dedicaven part de les seves vides.

Calendari de les noves rutes turístiques
Tant la ruta diürna com la nova ruta nocturna tindran el seus propis calendaris. Així, la tradicional 'Santa Coloma, com mai l'has vist', oferirà inicialment dos mesos al gener (els dies 13, 20 i 27) i al febrer (els dies 3, 10, 18 i 24). L'horari serà d'11.00 a 13.00h.
Pel que fa a la nova ruta nocturna, també es farà durant dos mesos, al marc (els dies 3, 10 i 24) i a l'abril (els dies 14, 21 i 28). L'horari en aquest cas serà de les 19.00 a les 21.00h.
Per assistir a les rutes, cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a [email protected], amb els noms i cognoms, edats i localitat de cadascuna de les persones participants, especificant si es vol fer la ruta diürna o bé la nocturna. La inscripció es farà per ordre d'arribada (hi ha places limitades) i l'organització es reserva la possibilitat d'efectuar canvis.

Santa Coloma com mai l'has vist
La nova edició de 'Santa Coloma com mai l'has vist' ve precedida per l'èxit de les darreres edicions. Al voltant de 2.800 persones (un 62% veïns i veïnes colomencs i un 38% procedents de ciutats veïnes com Barcelona, Badalona i les comarques del Vallés i el Maresme) ja han pogut gaudir d'aquesta proposta lúdica i cultural fent un itinerari amb representacions teatrals, a partir de les quals s'explica la història de la ciutat de finals del s.XIX i principis del s.XX, amb anècdotes, històries de vida i records que tenen a veure amb els espais que es visiten durant el recorregut. La visita guiada recull un kilòmetre i dura unes dues hores. El públic assistent pot pujar al campanar de l'església Major, baixar als antics safaretjos o conèixer els usos que havia tingut l'antiga finca Can Roig i Torres, actual auditori local, entre altres atractius d'aquesta experiència turística singular.