Ayuntamiento de Valencia

07/11/2018 | News release | Distributed by Public on 07/11/2018 07:50

Benestar social:Cooperació i migració

La regidora de Migració i Cooperació, Neus Fàbregas Santana, s'ha reunit amb diverses organitzacions vinculades amb les treballadores de la llar i de la cura per conéixer la problemàtica d'este col·lectiu, format majoritàriament per dones migrants. L'edil els ha oferit col·laboració per visibilitzar i millorar les seues condicions laborals.

Neus Fàbregas s'ha trobat este dimarts amb representants de l'associació Rumiñahui, l'associació Per Tu Dona, l'Aliança per la Solidaritat, el Servei Jesuïta a Migrants, CCOO, Esclaves de Maria i l'Associació Intercultural de Professionals de la Llar i les Cures. Les entitats havien demanat l'encontre després que el passat 22 de maig les Corts Generals aprovaren una esmena inclosa als Pressupostos Generals de l'Estat, presentada pel grup parlamentari Popular, per la qual es retarda l'equiparació del sistema de cotització de les empleades de la llar fins al gener de 2024, en compte d'entrar en vigor l'1 de gener de 2019, tal com estava prevista.

«Esta mesura només amplia la desprotecció i invisibilitat d'este sector. Una vegada més s'ha donat l'esquena a les treballadores de llar i cures al Congrés dels Diputats a costa d'impedir l'avanç dels drets laborals de les dones que contribuixen de manera decisiva a la sostenibilitat de la vida», ha expressat la regidora. «En el cas d'estes treballadores comprovem com la invisibilització de les cures contribuix a vulnerar els seus drets més bàsics. Estes dones migrants són doblement discriminades per la seua condició. Les seues condicions laborals són indignes des del punt de vista legal, però també des d'una perspectiva social. La Regidoria continuarà treballant per l'accés a drets i per la defensa dels drets socials i laborals», ha manifestat Fàbregas.