AFC Ajax NV

05/07/2021 | Press release | Distributed by Public on 05/07/2021 14:35

Jong Ajax pakt punt tegen De Graafschap.

Jong Ajax heeft vrijdagavond op sportcomplex de Toekomst een promotiefeestje van De Graafschap weten te voorkomen. Na een uitstekende eerste helft kwam de thuisploeg dankzij Kenneth Taylor met 1-0 voor en wist het er na rust op wilskracht en strijd nog een puntje uit te slepen: 1-1.

Meld je aan en ontvang
als eerste bericht

• Prima openingsfase
    Naast de debuterende buitenspeler Amourricho van Axel Dongen stonden Ar'jany Martha en Lassina Traoré en in de voorhoede, Laatstgenoemde had Jong Ajax binnen twee minuten al op voorsprong kunnen zetten, maar zijn schot werd geblokt
  • De zenuwen leken de De Graafschap-spelers parten te spelen, maar Jong Ajax speelde ook gewoon prima en beloonde zichzelf via een uitstekende aanval. Van Axel Dongen speelde in op Traoré, kreeg de bal teruggekaatst en legde breed op Taylor. De middenvelder kapte een verdediger uit en schoof de bal vervolgens in de verre hoek: 1-0.
  • Jong Ajax scoorde zo voor het eerst in een maand weer en het bracht de ploeg het nodige vertrouwen. Even later had Traoré weer kunnen scoren, maar hij had iets teveel tijd nodig na een mooie actie van Martha. Ook defensief stak het bij Jong Ajax goed in elkaar: hoewel De Graafschap iets aandrong bleven écht grote kansen uit.
  • Wegvloeiende krachten
    Na rust moest Jong Ajax wel terug en het had ook de pech dat Traoré voor rust nog geblesseerd was uitgevallen en Jurgen Ekkelenkamp naar de spitspositie moest verhuizen. Invaller Alex Méndez nam Ekkelenkamps positie over en met Giovanni voor Van Axel Dongen ging Jong Ajax voor de counter.
  • De Graafschap drong aan, kwam tot kansjes en voerde de druk langzaam op. En net toen enkele Jong Ajax-spelers met pijntjes begonnen te kampen, kopte Van Huizen de gelijkmaker achter Daan Reiziger: 1-1. Het werd zo nog 25 minuten pompen of verzuipen voor Jong Ajax, waarbij de krachten wegvloeiden tegen een tegenstander die de Eredivisie inmiddels kon ruiken.
  • Jong Ajax vocht echter voor wat het waard was, want wat was het toe aan een goed resultaat in een seizoen waarin het kwartje zo vaak de verkeerde kant opviel. Aan werklust ontbrak het Jong Ajax echter zelden dit seizoen: ook in de laatste thuiswedstrijd werd er gestreden voor elke bal.
  • Invaller Gibson Yah - hij verving Taylor na ruim een uur - bracht de nodige fysiek op het middenveld tegen de sterkere 'Superboeren'. Jong Ajax kon de bal voorin alleen niet meer vasthouden, en zo leek een tweede De Graafschap-doelpunt een kwestie van tijd. Mitchell van der Gaag bracht met Sontje Hansen en Christian Rasmussen nog twee verse krachten om voorin wat uit te kunnen richten en zorgde er zo wel voor dat Jong Ajax iets verder van de eigen helft kon afkomen.
  • Gescoord werd er niet meer door beide ploegen, hoewel De Graafschap in blessuretijd nog héél dichtbij was. Jong Ajax had 'm in de 99e minuut ook nog kunnen beslissen toen Giovanni maar net naast schoot. Belangrijker was dat Jong Ajax een prima resultaat haalde tegen een ploeg die bij winst woensdag tegen Helmond Sport volgend jaar tegen Ajax 1 mag voetballen.
  • Jong Ajax - De Graafschap 1-1 (1-0)
    23. Taylor 1-0
    64. Van Huizen 1-1
  • Jong Ajax:Reiziger, Kasanwirjo, Regeer, Llansana, Douglas, Warmerdam, Taylor (65. Yah), Ekkelenkamp (83. Rasmussen), Martha (83. Hansen), Traoré (36. Mendez), Van Axel Dongen (46. Giovanni)
  • Datum: 07.05.2021
  • Auteur: AFC Ajax
  • Fotograaf: Pro Shots