Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšic

07/09/2018 | News release | Distributed by Public on 07/09/2018 03:41

Djeca iz Bijele na košarkaškom kampu 'Kolašin 2018': Human gest EPCG

Elektroprivreda Crne Gore odlučila je da djecu iz JU Dječji dom 'Mladost' iz Bijele ponovo obraduje humanim gestom. EPCG je omogućila drugi put u posljednje tri godine da 12 djece učestvuje u košarkaškom kampu u Kolašinu, koji organizuju naši proslavljeni košarkaši Savo Đikanović i Vlado Šćepanović.

Vaspitač u Dječjem domu 'Mladost', Drago Samardžić, ističe kako su djeca jedva čekala da opet dođu u Kolašin te da je donacija EPCG jako značajna.

- Iskoristio bih priliku da se u ime svih zaposlenih i posebno u ime djece zahvalim EPCG na jednom prelijepom gestu. Prvi put kada smo učestvovali na kampu djeca su bila dosta skeptična, da li će dobro odraditi sve zadatke, imali su neku svoju sigurnu zonu i neki gard prema tome. Došli smo u skoro istoj ekipi i tada, odradili smo kamp i vratili se sa prelijepim osjećanjima i utiscima. Kada smo saznali da će opet ići u kamp svi u Domu su počeli da uče da popravljaju ocjene, kako bi zaslužili da dođu opet u Kolašin. Svaki vid donacije ovoj djeci je dragocjen, ali su najdragocjenije donacije zahvaljujući kojima djeca stiču nova poznanstva. Ovo je bio pun pogodak, upoznaće nove drugare, velike košarkaše, sve to će im mnogo značiti - dodao je Samardžić.

Jedan od osnivača košarkaškog kampa u Kolašinu, Savo Đikanović, smatra da je EPCG napravila pravi potez te da će učešće na kampu 'Kolašin 2018', mnogo značiti štićenicima Dječjeg doma.

- Mislim da je ovo jedna divna ideja EPCG, jer će djeca iz Dječjeg doma imati priliku da se druže sa ostalom djecom, da se socijalizuju, da upoznaju Kolašin, da se takmiče i da dobiju nagrade. Sve je to jako važno za njih - ističe Đikanović.

Naš proslavljeni košarkaš, Vlado Šćepanović, takođe se zahvalio EPCG na izuzetnoj saradnji i na jako vrijednoj donaciji.

- Ovo je jedna mnogo lijepa i ozbiljna priča kada su u pitanju štićenici Dječjeg doma 'Mladost'. Njima mnogo znači što su dio ovog kampa, prošli put su bili oduševljeni i prezadovoljni. Veoma je bitno da se što više socijalizuju i da se druže sa ostalom djecom. Za sedam dana dobijaju životno iskustvo koje će im mnogo značiti - naveo je Šćepanović.

[Attachment]

Organizatori kampa uručili su EPCG zahvalnicu za uspješnu saradnju.

IV internacionalni košarkaški kamp u Kolašinu počeo je 27. juna, a trajaće do 15. jula. Organizatori su se potrudili da sadržaj na samom kampu bude još obimniji sa mnogo inovacija. Djeca imaju priliku da uče od najboljih i da steknu nova znanja i vještine, koje će im biti od velike koristi.