UAB - Universitat Autònoma de Barcelona

01/12/2018 | Press release | Distributed by Public on 01/12/2018 07:09

12/01/18 Cultura - Un curs tracta sobre les visions de Catalunya i d'Espanya de diferents pensadors contemporanis

12/01/2018

L'Institut de Ciències Polítiques i Socials de la UAB (ICPS) organitza el curs 'Visions de Catalunya i Espanya', un seminari sobre pensament polític català que es durà a terme en deu sessions diferents. Aquestes sessions es realitzaran els dilluns, des del 15 de gener fins al 19 de març, a les 18 h, a la seu de l'ICPS (C. Mallorca, 244. Barcelona).

L'objectiu d'aquest curs és afavorir el coneixement de diversos autors i les seves obres de referència en aquesta matèria. Està adreçat a tota persona interessada en aquest objecte d'estudi, ja sigui acadèmic, professional o públic general. Cal formalitzar la inscripció per rebre el certificat d'assistència.

La primera sessió serà el proper 15 de gener i tractarà sobre Valentí Almirall i el seu llibre Lo Catalanisme. Josep Pich, doctor per la UPF amb la tesi 'Valentí Almirall i Llozer (1841-1904) i la gènesi del catalanisme polític', serà l'encarregat d'impartir aquest primer seminari.

La resta de sessions tractaran sobre els autors Joan Maragall, Enric Prat de la Riba, Francesc Cambó, Antoni Rovira i Virgili,Salvador Seguí, Jaume Vicenç Vives, Salvador Espriu, Josep Ferrater i Mora, i Josep Benet. Entre els ponents hi haurà experts com els escriptors Xavier Bru i Jordi Amat, el filòsof Josep-Maria Terricabras o l'historiador Borja de Riquer.

Més informació:Programa del curs 'Visions de Catalunya i Espanya'