Results

Ministry of Foreign Affairs and European Integration of the Croatian Republic

07/11/2020 | Press release | Distributed by Public on 07/11/2020 05:35

Ministar Grlić Radman: Srebrenica treba biti stalni podsjetnik na važnost mira i demokracije

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman objavio je u subotu na Twitteru da zločini u Srebrenici trebaju biti stalni podsjetnik na važnost mira i demokracije i da na svaku pojavu politika koje vode zločinima protiv čovječnosti treba brzo reagirati.

'Danas se s velikim pijetetom prisjećamo žrtava Srebrenice, grada koji je nedvojbeno bio poprište najvećeg ratnog zločina i zločina protiv čovječnosti u Europi nakon Drugog svjetskog rata', tvitao je ministar Grlić Radman.

U Srebrenici je prije 25 godina ubijeno više od 8.000 bošnjačkih muškaraca, dječaka i civila u jednom od najstrašnijih zločina na europskom tlu.

'Nema sumnje, zločin u Srebrenici trebao bi danas biti trajni podsjetnik na važnost mira, demokracije i sigurnosti za napredak svakog društva, ali i brze zajedničke reakcije na pojavu politika koje u svojim osnovama neminovno vode k ovakvim teškim zločinima protiv čovječnosti', objavio je hrvatski ministar.

Dodaje da se ne smije zaboraviti da se za mnogim žrtvama još uvijek traga.

'Velikosrpska politika iza sebe je ostavila brojne nevine žrtve, čije sudbine do današnjeg dana nisu poznate, a za kojima njihovi najmiliji još uvijek tragaju u nadi da će se istina rasvijetliti.'

Izvor: Hina