Government of Croatia

10/16/2020 | Press release | Distributed by Public on 10/16/2020 05:26

Medved: Vlada kontinuirano zagovara argumentiranu raspravu, ne očekujem da se napetosti odraze na Kolonu sjećanja

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ne očekuje da će se napetosti u društvu odraziti na Kolonu sjećanja u Vukovaru, a u petak je najavio da će se organizacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje voditi epidemiološkom situacijom.


'Svjedočili smo u zadnje vrijeme neodgovarajućem medijskom istupu, neodgovarajućim tekstovima i sadržajima na društvenim mrežama i medijima, što osuđujemo i pozivamo sve da to izbjegavaju', rekao je Medved u Vukovaru sudjelujući na obilježavanju 29. obljetnice smrti Blage Zadre.

Istaknuo je da Vlada kontinuirano zagovara argumentiranu raspravu i odgovarajući odnos u društvu, a upitan hoće li se napetosti nakon napada na Markovu trgu odraziti na Kolonu sjećanja odvratio je kako to 'ne očekuje ni na koji način'.

'Štoviše, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je dan kada se očekuje od cijelog hrvatskog društva i svih koji vole ovu domovinu da se dođu pokloniti žrtvama Domovinskog rata, poglavito žrtvama Vukovara i Škabrnje', poručio je Medved.

U organizaciji Kolone sjećanja vodit ćemo se epidemiološkim smjernicama

Istaknuo je da će se Vlada u organizaciji Kolone sjećanja, kao i cijelog Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, voditi epidemiološkim smjernicama jer je dužna voditi brigu o zdravlju ljudi.

'Povećava se broj zaraženih koronavirusom, predstoji nam svakodnevno praćenje, u skladu s preporukama Stožera i struke vidjet ćemo na koji način organizirati Kolonu sjećanja', kazao je Medved.

Iako je osudio nedavni istup vukovarskog gradonačelnika Ivana Penava, koji je o činu 22-godšnjeg Danijela Bezuka kazao da je 'pokazao bunt', Medved očekuje da će 18. studenog, kao i dosadašnjih godina, zajedno s Penavom dostojanstveno iskazati poštovanje žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Tomo Medved