UAB - Universitat Autònoma de Barcelona

04/21/2017 | Press release | Distributed by Public on 04/21/2017 04:20

21/04/17 Cultura - La Biblioteca d'Humanitats inaugura l'exposició 'Omnia vincit Amor'

21/04/2017

Amb motiu de la nova edició de les Jornades Occitanes a la UAB, el 3 de maig, a les 12 h, tindrà lloc la inauguració de l'exposició 'Omnia vincit Amor. El discurs acadèmic sobre l'amor' a la Biblioteca d'Humanitats. Seguidament, a les 13 h, Antoni Rossell, coordinador de l'Arxiu Occità, oferirà la conferència 'Amor i economia a l'edat mitjana' a l'aula 209 de la Facultat de Filosofia i Lletres. L'Arxiu Occità organitza aquestes jornades, que arriben enguany a la 22a edició.

L'exposició, que pren el nom d'un tòpic literari que significa que l'amor triomfa sempre, permetrà apropar-se a la bibliografia relacionada amb el discurs acadèmic de l'amor des d'una original perspectiva multidisciplinària centrada no pas en obres literàries sinó en textos d'àmbits com l'economia, la sociologia o les ciències ambientals.

Pel que fa a les jornades, es continuaran desenvolupant en diferents sessions entre el 8 i el 29 de maig. Experts acadèmics tractaran temes com ara l'erotisme a la lírica trobadoresca, l'occità avui dia o 'la dansa i l'espai escènic a la performance medieval'. Algunes ponències incidiran també en el tema amorós en casos com Els contes de Canterbury de Chaucer o la narrativa artúrica.

A més, el 22 de maig, tindrà lloc la presentació de la col·lecció de llibres electrònics de la Biblioteca de Catalunya i, el 29 de maig, arrel de la publicació del llibre El Meridià de Paris (Edicions Poncianes), hi haurà una tertúlia entre l'autor, Lluís Calvo, i Antoni Rossell.

Més informació:Arxiu Occità