Ministry of Taxation of Denmark

08/22/2021 | Press release | Distributed by Public on 08/22/2021 22:45

Ny lov gør det lettere at donere til humanitære formål

Fra den 1. juli 2021 blev det muligt for organisationer og foreninger at få godtgjort eksempelvis afgifter på kaffe, chokolade eller sukkervarer, når de bruger varerne til julehjælp, i varmestuer, på herberger eller til andre humanitære formål.

'Det er vigtigt, at vi som samfund rækker en hånd ud til de organisationer og foreninger, der lægger tid og energi i at hjælpe dem, der ellers ikke har så meget. Loven er et skridt i den retning, og jeg håber, at det vil motivere flere til at donere det, de kan.' siger skatteminister Morten Bødskov, som i dag besøger en af Kirkens Korshærs varmestuer i Århus.

Afgiften betales af importøren af eksempelvis kaffe, mens afgiftsgodtgørelsen vil tilfalde den forening eller organisation, der anvender varen til humanitære formål.

Fx vil en varmestue, som har fået doneret 100 kg kaffe fra en butik, kunne få godtgjort den afgift, som kaffeimportøren har betalt på 767 kr. Det er penge, som varmestuen får og kan bruge til gode formål.

Skatteminister Morten Bødskov håber, at loven vil øge incitamentet for producenter, importører, grossister og butikker til at donere eller sælge overskudsvarer billigt til disse organisationer og foreninger i stedet for at kassere dem.

'Det er helt hul i hovedet, at vi som samfund smider så meget mad ud, der egentlig sagtens kan spises, fordi indpakningen har fået et slag eller sidste salgsdato nærmer sig. Vi løser ikke hele madspildsproblemet med det her, men nu forsøger vi at øge incitamentet hos danske virksomheder til at se det positive i at donere varer eller sælge dem billigt til de humanitære organisationer, ' siger skatteminister Morten Bødskov.

Skatteminister Morten Bødskov besøger Kirkens Korshærs varmestue Spor 7 fra kl. 10-11. Borgemester Jacob Bundsgaard og en repræsentanter fra Bilka i Tilst vil også være til stede.

Praktiske oplysninger:
Kirkens Korshærs varmestue Spor 7
Thomas Koppels Gade 51, 8000 Århus

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: [email protected]