Ministry of Agriculture and Rural Development of the Republic of Montenegro

11/28/2019 | News release | Distributed by Public on 11/28/2019 12:24

Ministarstvo poljoprivrede i SZO organizuju nacionalni dijalog na temu Programa voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda za škole

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Svjetske zdravstvene organizacije, u petak, 29. novembra, održaće se nacionalni, multisektorski dijalog na temu 'Program - voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole - put zdravih navika i boljeg zdravlja od ranog djetinjstva'.

Realizaciju Programa - voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole Ministarstvo poljoprivrede započelo je u ovoj školskoj godini, sa ciljem poboljšanja prehrambenih navika djece i promocije zdravih životnih navika.

Uspostavljanje nacionalnog dijaloga i kvalitetne multisektorske saradnje u realizaciji ovog programa u školama doprinijeće njegovoj uspješnosti i ostvarivanju dugoročnih benefita za današnje i buduće generacije naše djece.

Promovisanje adekvatne ishrane, fizičke aktivnosti i borba protiv evidentne epidemije gojaznosti kod djece u Crnoj Gori jedan je od prioriteta Vlade Crne Gore, okviru nacionalnih politika, uz iskazanu potrebu multisektorske saradnje.

Konferenciju će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović.

Konferenciji će prisustvovati i ministar zdravlja Kenan Hrapović, kao i predstavnici Instituta za javno zdravlje, predstavnici Ministarstva sporta.

Prisutnima će se obratiti i šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori Mina Brajović, nakon čega će eksperti te organizacije govoriti na temu gojaznosti u populaciji djece u Evropi i u Crnoj Gori, i predstaviti relevantna komparativna iskustva zemalja članica EU u sprovodjenju programa podjele zdravih obroka djeci u školama.

Konferencija će se održati u hotelu Hilton (Kristalna dvorana) u Podgorici, sa početkom u 10,00h.

Pozivamo predstavnike medija da isprate ovaj događaj.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoj

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori