Results

Ministry of Defence of the Croatian Republic

07/11/2018 | Press release | Distributed by Public on 07/11/2018 00:31

Američki ministar Mattis na sastanku A5 u Zagrebu

Američki ministar obrane James Mattis, nakon NATO summita u Bruxellesu, dolazi u službeni posjet Republici Hrvatskoj u petak, 13. srpnja 2018. u Zagreb, gdje će sudjelovati na Posebnom sastanku ministara obrane Američko-jadranske povelje (A5).

Sastankom će predsjedati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević i ministar obrane Crne Gore Predrag Bošković.
Tim povodom u Hrvatskoj će se okupiti ministri obrane i visoki predstavnici država članica Američko-jadranske povelje. Očekuje se kako će ministri obrane razgovarati o jačanju prisutnosti Sjedinjenih Američkih Država na prostoru jugoistoka Europe, koracima koje je potrebno poduzeti u cilju ubrzanja integracije preostalih država aspirantica iz jugoistočne Europe u NATO, sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi te pravednijoj raspodjeli tereta obrambenih izdvajanja između SAD-a i Europe.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija koji žele popratiti navedeni događaj da se prijave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , najkasnije do 12. srpnja 2018. do 10:00 sati.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske/osobne iskaznice i broj mobitela.

Detaljne informacije i upute bit će dostavljene predstavnicima medija koji se prijave do navedenog vremena.

Napominjemo kako zbog sigurnosnog protokola osobama koje se ne prijave do navedenog vremena neće biti omogućeno praćenje događaja.

S poštovanjem,
Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a