Ministry of Infrastructure of the Republic of Slovenia

12/05/2017 | Press release | Distributed by Public on 12/05/2017 03:12

Slovenija na dobri poti do letalskih povezav z ZAE in Katarjem

5. 12. 2017

Slovenija na dobri poti do letalskih povezav z ZAE in Katarjem

Slovenska delegacija pod vodstvom državnega sekretarja Jureta Lebna se je v okviru konference Mednarodne organizacije za civilno letalstvo srečala z delegacijo Združenih arabskih emiratov (ZAE), s katero se je pogovarjala o možnostih za vzpostavitev redne letalske povezave med državama. »Kaže nam zelo dobro za vzpostavitev direktne letalske povezave v letu 2018 med letalskimi družbami ZAE in letališčem Fraport Slovenija, za katerega se prevozniki ZAE zanimajo. Več bo znanega januarja,« je po srečanju povedal Leben.

Sestal se je tudi z delegacijo Katarja, s katero so se dogovorili, da bodo februarja podpisali memorandum o soglasju (MOU), kar bo prvi korak k vzpostavitvi letalske povezave. »Pogajanja so bila torej uspešna,« je ocenil Leben.

Omenjena konferenca, ki poteka na Šri Lanki, je namenjena prav bilateralnim pogajanjem za sklenitev bilateralnih letalskih sporazumov. Leta 2015 se je je udeležilo več kot sto držav, pogodbenic Mednarodne organizacije za civilno letalstvo, ki so skupaj sklenile več kot 500 mednarodnih dogovorov. Slovenska delegacija se bo v okviru konference sestala še s petimi državami: Belorusijo, Jamajko, Iranom, Rusijo in Novo Zelandijo.